«Η μείωση των ροών στη Σάμο υπερβαίνει το 95% τους τελευταίους μήνες» λέει ο Μηταράκης

File Photo: Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




“Βρέθηκα για άλλη μία φορά στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για να συζητήσουμε την μεταναστευτική κρίση. Σε ένα διαφορετικό κλίμα από την προηγούμενη επίσκεψη.

Η μείωση των ροών στη Σάμο υπερβαίνει το 95% τους τελευταίους μήνες, το 40% των διαμενόντων στο Βαθύ έχει φύγει, καθώς και ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε την δομή που λειτουργεί εντός αστικού ιστού. Με σχέδιο ανακτούμε τον έλεγχο του μεταναστευτικού”, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανατολικής Σάμου, όπου και συμμετείχε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μηταράκης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Σάμο, όπου και είχε σειρά συναντήσεων με τον αντιπεριφερειάρχη του νησιού, Βασίλειο Πανουράκη, το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γεώργιο Στάντζο, το μητροπολίτη Σάμου, Iκαρίας και Κορσεών , Ευσέβιο, και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Σάμου, αντιπλοίαρχο Δημήτρη Τσινιά.

Σύλληψη έξι διακινητών μεταναστών

Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών αποκάλυψαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, οι αστυνομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά έξι διακινητές, όλοι αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται στην μεταφορά 21 παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Ήδη, ένας εκ των κατηγορούμενων διακινητών απολογήθηκε στον ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος. Πρόκειται για υπήκοο Συρίας που κατηγορείται ότι μετέφερε πέντε υπηκόους Ιράν και Ιράκ, ενώ το όχημά του εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε σε σημείο του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο οδικό άξονα εντοπίστηκε άλλο όχημα το οποίο ήταν υπερφορτωμένο, καθώς οι δύο διακινητές μετέφεραν επτά αλλοδαπούς με καταγωγή από Σομαλία, Αίγυπτο, Τυνησία και Παλαιστίνη. Όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ τον ακολούθησαν περιπολικά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε τελικά στην Καλαμαριά, όταν προσέκρουσε διαδοχικά σε ταξί και περιπολικό. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές, ενώ συνελήφθησαν οι διακινητές, ένας Αλγερινός κι ένας Λίβυος.

Η τρίτη περίπτωση αφορά την μεταφορά εννέα Σύρων προσφύγων και το όχημα στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές τους (με καταγωγή από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και τη Συρία).

Από τους ελέγχους που ακολούθησαν σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι διακινούμενοι δεν διέθεταν έγγραφα που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αυτοψία Καραμανλή στην Εύβοια: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση πληγέντων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: