Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων από τον Μάιο σε μια μέρα στη Γερμανία: Διακοπές και πάρτι η αιτία

File Photo: Επιστροφή στα σχολεία στο Ντούινσμπουγκ της Γερμανίας, με υποχρεωτική χρήση μάσκας. EPA/SASCHA STEINBACH
Η Γερμανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη, εδώ και πάνω από τρεις μήνες, αύξηση κρουσμάτων του νέου κορωναϊού μέσα σε μία ημέρα, έδειξαν σήμερα τα δεδομένα, με τον υπουργό Υγείας να προειδοποιεί για εξάρσεις της επιδημίας σε σχεδόν όλα τα τμήματα της χώρας εξαιτίας αυτών που επιστρέφουν από διακοπές και εκείνων που συμμετέχουν σε πάρτι.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωναϊού αυξήθηκε κατά 1.226 φθάνοντας τα 218.519, έδειξαν τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα σε μία ημέρα από τις 9 Μαΐου.

Ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 παρέμεινε σχετικά χαμηλός, καθώς αυξήθηκε κατά έξι φθάνοντας συνολικά τους 9.207.

«Αυτό είναι αναμφίβολα πολύ ανησυχητικό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν μιλώντας στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk και πρόσθεσε πως οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί για να αποφευχθεί περαιτέρω διάδοση του ιού.

«Διότι τώρα έχουμε πολλές εξάρσεις του ιού σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Σπαν.

«Βλέπουμε πως εξαιτίας των ανθρώπων που επιστρέφουν από διακοπές, αλλά και εξαιτίας των κάθε είδους πάρτι και οικογενειακών συγκεντρώσεων, έχουμε τώρα μικρότερες και μεγαλύτερες εξάρσεις σε πολλές περιφέρειες, σε σχεδόν όλα τα τμήματα της χώρας».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Γονατίζει τον πλανήτη ο κορωναϊός: 268.000 κρούσματα σε 24 ώρες, στις 745.927 συνολικά οι νεκροί

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal