Η κακοκαιρία «Θάλεια», σφυροκοπά την βόρεια και δυτική Ελλάδα: 69 χιλιοστά βροχής για 90 λεπτά στην Κέρκυρα

FILE PHOTO: Έντονη βροχόπτωση. ΑΠΕ – ΜΠΕ




9.900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Τα ακραία φαινόμενα που εξαπολύει η “Θάλεια” εκδηλώνονται με ιδιαίτερη ένταση, κυρίως, στη Δυτική Μακεδονία. Ειδικά η Κοζάνη, η Καστοριά και η Φλώρινα, επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Θάλεια» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο 08-09/08, καθώς και η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων αλλά και χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα επηρεάζουν σε πρώτη φάση κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Κεντροδυτική Μακεδονία τις επόμενες ώρες.

Πηγή, meteo

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWSstrong>Πηγή meteo

Καταφθάνει αγριεμένη για ένα τετραήμερο η «Θάλεια»: Βροχές, χαλάζι, πτώση θερμοκρασίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: