Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις με την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με το Ορούτς Ρέις στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο χθες, είναι τα κύρια θέματα στον σημερινό Τύπο.

H «Αλήθεια» με τίτλο «Σε τεντωμένο σκοινί» αναφέρεται στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας το τελευταίο 24ωρο λόγω των κινήσεων του Ορούτς Ρέις και γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία συντονισμένα, προωθούν επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Σε άλλο θέμα γράφει για σοκ από την ανακοίνωση των 25 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού χθες στην Κύπρο και τον θάνατο ενός ατόμου. Αλλού γράφει ότι οι Τ/κ πρώτα θα αποταθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο και μετά στο ΕΔΑΔ για το θέμα των υπηκοοτήτων σε παιδιά μεικτών γάμων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Χαλαρώσεις για την σούβλα του Δεκαπενταύγουστου» γράφει ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την προστασία ηλικιωμένων και ευπαθών πολιτών και σημειώνει πως χθες τα κρούσματα ήταν 25 και υπήρξε ένας θάνατος. Αλλού γράφει ότι ζόρικη είναι η κατάσταση στην επίμαχη περιοχή όπου βρίσκεται το Ορούτς Ρέις και η Αθήνα ζητεί βοήθεια από την ΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ταλαιπωρεί η συμπλήρωση του Cyprus Flight Pass τους ταξιδιώτες.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Πόλεμος νεύρων από Τουρκία» γράφει ότι η Άγκυρα διατηρεί την ένταση και αυξάνει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλού γράφει ότι καταγράφεται ζήτηση από ντόπιους στον τουρισμό και πως μικρή ανάσα στα ξενοδοχεία δίνει ο Δεκαπενταύγουστος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αποφυλακίζονται σήμερα 46 κατάδικοι με προεδρική χάρη λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δοκιμάζονται αντοχές και ανοχές» αναφέρεται επίσης στις εξελίξεις λόγω του Ορούτς Ρέις και σημειώνει την έκκληση Μπορέλ για διάλογο και αποκλιμάκωση. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί οδοιπορικό στις πρόσφατα πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές στην Πάφο και την Λεμεσό και γράφει για βιότοπους που εξαφανίστηκαν. Αλλού γράφει ότι καταγράφεται έντονος προβληματισμός σχετικά με εκδηλώσεις μαζικής συνάθροισης.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Μail» με τίτλο «Η ΕΕ στηρίζει Ελλάδα, Κύπρο» γράφει ότι η Κομισιόν θεωρεί την κατάσταση ανησυχητική ενώ η Τουρκία απειλεί να εκδώσει νέες άδειες για σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι βοήθεια 70 τόνων σε ξηρά τροφή και ιατρικό υλικό απέστειλε η Κύπρος στον Λίβανο. Αλλού γράφει ότι η εταιρεία Jet 2 επαναρχίζει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Η Καθημερινή» με τίτλο «Σεπτέμβριο το νέο πλάνο για την οικονομία» γράφει ότι τομές σε διάφορους τομείς περιλαμβάνει το νέο αναπτυξιακό σχέδιο, το πρώτο μέρος του οποίου αναμένεται να κατατεθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ξεπούλησαν παγκοσμίως φέτος οι μικρές πισίνες. Αλλού αναφέρεται σε οδικό χάρτη για την καλύτερη προετοιμασία κατά το ιού ενόψει φθινοπώρου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: