Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το πώς θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, η στάση Γερμανίας και Γαλλίας απέναντι στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες και τις παραβιάσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ και τα μεγάλα προβλήματα στην τουριστική βιομηχανία που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η Πανδημία, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Με μάσκες οι μαθητές της Μέσης, χωρίς μάσκες τα δημοτικά», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Παιδείας καταθέτει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο τις προτάσεις για τη νέα σχολική χρονιά και τα μέτρα για τον κορωνοϊό με τον ΠΟΕΔ να διαφωνεί με την τηλεκπαίδευση. Αλλού, γράφει ότι έρχονται μέχρι το τέλος του 2020 τα εμβόλια που ζήτησε η Κύπρος για τον ιό. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σήμερα θα ανακοινώσει τα μεγάλα νέα που εξήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Άρον άρον 20 χιλιάδες μονά θρανία» γράφει πως επικρατέστερη επιλογή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι η φυσική παρουσία όλων των μαθητών στις τάξεις, με ειδική διαρρύθμιση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων. Αλλού, γράφει πως Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν στη διασφάλιση της κυριαρχίας των κρατών της ΕΕ στην Αν. Μεσόγειο, ωστόσο, όπως προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση Μέρκελ και Μακρόν, η κάθε χώρα χρησιμοποιεί τα δικά της μέσα για να πετύχει τον επιδιωκόμενο στόχο. Σε άλλο της θέμα γράφει πως βελτιώνεται μέρα με τη μέρα η πληρότητα των πτήσεων από τη Βρετανία προς το αεροδρόμιο Πάφου

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Καρότο και μαστίγιο για την Τουρκία», γράφει πως τακτική καρότου και μαστιγίου φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν Γαλλία και Γερμανία προκειμένου να επιτύχουν αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλού, γράφει πως προς υπογραφή της συμφωνίας του EastMed ετοιμάζεται να προχωρήσει και η Ιταλία, μετά την επικύρωσή της από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα. Αλλού, γράφει πως στο ΓεΣΥ εντάσσονται από την 1η Σεπτεμβρίου, ΤΑΕΠ, ασθενοφόρα και ογκολογικές υπηρεσίες.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Βαρυχειμωνιά στην τουριστική βιομηχανία», και γράφει ότι προς πρόωρη αναστολή των εργασιών τους από το τέλος Αυγούστου οδεύουν πολλά ξενοδοχεία, αφού δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες για έλευση τουριστών, αλλά ούτε και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για τον ερχόμενο χειμώνα. Αλλού γράφει πως δέκα ήταν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού χθες, και πως νέα πρωτόκολλα εξετάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι την αναπροσαρμογή της ύλης και την εφαρμογή στοχευμένων και παιδαγωγικά αποτελεσματικών πρακτικών, ζητά η ΠΟΕΔ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Μεγαλώνει η πίεση στις Βρυξέλλες», γράφει πως Κύπρος και Ελλάδα εντείνουν τις πιέσεις τους προς την ΕΕ για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την στάση της και τις παραβιάσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού γράφει για τα σχέδια των αεροδρομίων της Hermes μετά την κρίση του κορωνοϊού. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους στην Κύπρο φαίνεται πως θα επεκταθεί χωρίς χρονικό όριο κατάργησης της.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός», γράφει στο κύριο της θέμα ότι «η πανοπλία με την οποία εξόπλισαν τον Νίκο Αναστασιάδη οι στρατηγικοί του εταίροι ήταν τελικά άυλη. Αλλού, γράφει ότι με «πατσιαρίσματα» ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ανοικτό κρατά το σενάριο τρίτης θητείας ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Γερμανία, το νέο κακό αγκάθι της Κύπρου», και γράφει πως ο κόσμος, στην Κύπρο και την Ελλάδα, αρκετές πολιτικές δυνάμεις και οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, εξεμάνησαν με τη στάση της Γερμανίας, κατά τη συζήτηση στους θεσμούς της ΕΕ των παρανομιών και των εξωφρενικών αξιώσεων της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού, γράφει πως έντονη είναι η αντίδραση δημοσιογράφων για την πρόθεση ποινικοποίησης της δημοσιογραφίας με τον νέο νόμο Περί Τύπου. Σε άλλο της θέμα, γράφει πως έξι ελληνικά πανεπιστήμια, το Καποδιστριακό Αθηνών, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, το Μετσόβιο και τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, κατατάσσονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα MEDIA

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: