Η Εμινέ, η χρυσή βρύση, το λευκό παλάτι και η Εμπρού Τιμτίκ που “έσβησε” μετά 238 ημέρες [video]

File Photo: Στιγμιότυπο από το ρεπορτάζ που μετέδωσε το OpenTv στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Κυριακής. Photo via OpenTV




Όσο κι αν επιχειρεί ο Σουλτάνος να κρύψει κάτω από το χαλί τις αντιθέσεις που καταγράφονται στην Τουρκία αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Όπςω αναφέρεται σε δημοσίευμα του ethnos.gr που επικαλείται ρεπορτάζ το οποίο μέτεδωσε το openTV οι αντιθέσεις στο πρόσωπο της Τουρκίας είναι ορατές. ΄Ετσι από τη μία η Τουρκία της συζύγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ και οι χλιδές της και από την άλλη, η χώρα της Εμπρού Τιμτίκ, η νεαρή δικηγόρος που φυλακίστηκε και, τελικά, πέθανε έπειτα από απεργία πείνας.

Το κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό κοντράστ είναι πασιφανές και αυτό γιατί είναι υπαρκτό.

Από τη μία η Τουρκία της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ, η φωτογράφιση της οποίας στην κουζίνα του λευκού παλατιού μπροστά σε ολόχρυση βρύση και λοιπές χλιδές, ασυμβίβαστες με τη ζωή του μέσου Τούρκου, προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Από την άλλη, η χώρα της Εμπρού Τιμτίκ. Μία νεαρή δικηγόρος που φυλακίστηκε και, τελικώς, κατέληξε έπειτα από απεργία πείνας, καθώς κανείς δεν της διασφάλιζε ότι θα είχε μία δίκαιη δίκη. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες, μετά την καταδίκη της για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλα τα θέματα από τα ΣΧΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και openTV

Το ελληνικό νησί που μισεί ο Ερντογάν: Καστελλόριζο, το πετραδάκι στο παπούτσι της Τουρκίας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: