Η Ελληνοαυστραλή Βανέσσα Πάπας είναι η νέα CEO του κολοσσού Tik Tok

File photo via Twitter@tiktok_us




Η Ελληνοαυστραλή  Βανέσα Πάπας ανακοινώθηκε ως το νέο αφεντικό του δοκιμαζόμενου λόγω των αμερικανικών απειλών Tik Tok, αναλαμβάνοντας τα ηνία μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Κέβιν Μάγιερ.

Ο Μάγιερ επικαλέστηκε το αλλαγμένο “πολιτικό περιβάλλον” για την απόφασή του να αφήσει τη θέση του στην Tik Tok, την οποία είχε αναλάβει μόλις την 1η Ιουνίου.

Η κινεζική εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το Tik Tok, δέχεται ασφυκτική πίεση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να πουλήσει την εφαρμογή, επειδή την οποία θεωρεί κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Πάπας εργαζόταν ως γενική διευθύντρια του αμερικανικού τμήματος της εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2019, και επέβλεπε τις επιχειρήσεις σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από τον περασμένο Ιούνιο.

Απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Κουϊνσλαντ στο Μπρισμπέιν, είχε προηγουμένως εργαστεί στις εταιρείες  Next New Networks και YouTube.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Πάπας έγραψε ότι είναι “υπερήφανη” που αναλαμβάνει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου.

“Η εταιρεία μας και η ομάδα μας που εργάζεται τόσο σκληρά για να προωθήσει αυτό το προϊόν συνεχίζει να με εμπνέει”, έγραψε.

“Είναι πραγματικά εκπληκτικό ό,τι καταφέραμε μέσα σε δυο χρόνια, δεν έχω καμιά αμφιβολία για το τί μπορούμε να καταφέρουμε το επόμενο κεφάλαιο”.

 

Οι αμερικανικές αρχές δηλώνουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο το Tik Tok να δίνει τα δεδομένα των χρηστών του στις αρχές της Κίνας. Απ’ την πλευρά της, η Tik Tok αρνείται ότι μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών της με την κινεζική κυβέρνηση ότι το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει ακόμη κι αν της ζητηθεί να τα δώσει. Τέλος, σημειώνει πως δεν συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Tik Tok έχει επίσης απαγορευτεί στην Ινδία μαζί με άλλες 58 κινεζικές εφαρμογές. Η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι επικαλέστηκε επίσης λόγους εθνικής ασφαλείας για την απαγόρευση αυτή.

Ωστόσο, το Tik Tok παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές στις νεώτερες ηλικίες και συγκεντρώνει περισσότερους από 680 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο που η γιγαντιαία Microsoft και η εταιρεία λιανικού εμπορίου Walmart ενώθηκαν σε κοινή διεκδίκηση αγοράς της Tik Tok στην Αμερική.

File photo: Η Ελληνοαυστραλή Βανέσα Πάπας. photo via Facebook@VanessaPappas

Ποια είναι η Πάππας

Η Βανέσα Πάπας έχει αναρτημένο στο προφίλ της μια φωτογραφία από μια πανέμορφη παραλία της Ιθάκης. Δεν είναι τυχαίο. Είναι μισή Ελληνίδα απ’ την πλευρά του πατέρα της. Η τετράχρονη κόρη της ονομάζεται Πηνελόπη, όπως η βασίλισσα της Ιθάκης και σύζυγος του Οδυσσέα.

Η προφορά της ωστόσο δεν σου θυμίζει καθόλου “Ελληνικά”, γράφει σε άρθρο – παρουσίαση της Πάπας το Marie Claire. Εχει ζήσει στην Αυστραλία μέχρι τα 20 χρόνια της. Στη συνέχεια πήγε στην Αμερική και συγκεκριμένα στη “Μέκκα” της τεχνολογίας, τη Σίλικον Βάλεϊ.

Επέστρεψε το 2007, και εντάχθηκε στην ομάδα της Next New Networks, μιας εταιρείας που βοηθά δημιουργούς βίντεο να βρουν κοινό για τις ταινίες τους. Η Πάπας ανακάλυπτε   influencers πριν καν αυτοί αρχίσουν να ονομάζονται έτσι.

Η Next New Networks αγοράστηκε για λιγότερο από $50 εκατομμύρια από την YouTube το 2011, τον ίδιο χρόνο που η Πάπας έγινε επικεφαλής του διεθνούς τμήματος κοινού της You Tube και, αργότερα, διευθύντρια Δημιουργικού της εταιρείας.

“Μέσα σε τρεις μήνες, το καθήκον μου στην YouTube ήταν κυριολεκτικά να γράψω τον οδηγό για το πώς χτίζεις ένα διεθνές κοινό”, λέει η ίδια.

Τώρα μόλις αρχίζει ένα επίσης νέο κεφάλαιο για την Παπας… Η προδιαγραφές είναι άριστες.

Δεν είναι influencer, ούτε μιλά για την προσωπική της ζωή. Προτιμά να ζει όσο πιο ιδιωτικά γίνεται. Αλλά η Πάπας, γνωρίζει το μέλλον της τεχνολογίας. Καθορίζει την εξέλιξη των social media. Τώρα, έχοντας αναλάβει την ηγεσία του διαδικτυακού κολοσσού, κανείς δε γνωρίζει πού μπορεί να φτάσει.

 

Με πληροφορίες από ABC/Marie Claire

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ισχυροί τριγμοί στην Tik Tok λόγω απειλών Τραμπ: Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: