Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός διακοπών στην Ευρώπη: Το CNN εξηγεί γιατί

File photo: Το νησί Περιστέρα όπως φαίνεται από την Αλόννησο, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




«Εάν αναρωτιέστε πώς έχει επηρεάσει ο νέος κορωναϊός τον ονειρεμένο τόπο διακοπών, την Ελλάδα, με τον γαλάζιο ουρανό, τις γαλαζοπράσινες θάλασσες, τον φωτεινό ήλιο και την πιο νόστιμη σαλάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, η απάντηση είναι απλή: δεν τον έχει επηρεάσει, αναφέρει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα του CNN.

“Η Ελλάδα έχει εργαστεί σκληρά για να προσαρμόσει την τουριστική σεζόν στην εποχή της πανδημίας του νέου κορωναϊού.
Προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να αποδίδει, ακόμη κι όταν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας απειλεί ήδη άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Εν μέρει, χάρη στο γεγονός ότι, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα, κατά την επίσκεψή σας σε πολλά μέρη της Ελλάδας αυτή την περίοδο είναι σαν βρίσκεστε σε μια χώρα η οποία ουδέποτε επλήγη από τη νόσο Covid-19” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, και συνεχίζει:

“Εφαρμόζονται συγκεκριμένες οδηγίες ασφαλείας,  αλλά οι όμορφες παραλίες, οι πανέμορφες άδειες παραλίες, οι πεντακάθαρες κρυστάλλινες θάλασσες  και οι παραθαλάσσιες ταβέρνες εξακολουθούν να σερβίρουν 100% αυθεντική ελληνική χαλάρωση η οποία απαιτείται για να θεραπευθεί η μελαγχολία του lockdown.

“Δεν μπορούν όλοι να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της μόνο σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε λιγοστές άλλες  χώρες αν και οι κυβερνώντες  είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι οι επισκέπτες των ΗΠΑ (εκτός του Τομ Χανκς) μπορεί να είναι ευπρόσδεκτοι πριν το τέλος του καλοκαιριού.

“Οι επισκέπτες πρέπει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα πριν από την αναχώρησή τους , δίνοντας λεπτομέρειες για τον τόπο διαμονής τους. Κατά την άφιξή τους, υπόκεινται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και , εάν κάποιος από την πτήση τους βρεθεί θετικός στον νέο κορωνοϊό, πιθανόν να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών”.

Η συντάκτης του δημοσιεύματος, Suzanne Plunkett, στη συνέχεια αφηγείται την επίσκεψή της στην Ελλάδα στις 16 Ιουλία, με μια απ’ τις πρώτες πτήσεις από Βρετανία.

Αναφέρει ότι η πτήση εξελίχθηκε ομαλά καθώς οι περισσότεροι επιβάτες συμμορφώνονταν στις υποδείξεις, ενώ μετά τον έλεγχο το αεροδρόμιο, η Ελλάδα πλέον, βρισκόταν εκεί, περιμένοντάς την…

Σημειώνει: “Από τις 15 Ιουλίου που η Αθήνα ήρε την απαγόρευση των αφίξεων από χώρες της Ε.Ε, τα αεροπορικά ταξίδια εξελίσσονται ομαλά….
Αν και η χώρα παραδέχεται ότι ορισμένοι ταξιδιώτες θα είναι αναπόφευκτα εισαγόμενα κρούσματα, η Ελλάδα πρέπει απεγνωσμένα να περιορίσει την εξάπλωση της νόσου προκειμένου να διατηρήσει τη ζωτική τουριστική βιομηχανία της σε λειτουργία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού….

Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν τους επισκέπτες να αισθάνονται ασφαλείς. Το προσωπικό φορά μάσκες και – μερικές φορές – γάντια και πλήρη πλαστικά προστατευτικά προσώπου, ακόμη και αν είναι άβολα.

«Αισθάνομαι ότι πρόκειται να κάνω κατάδυση», λέει ο Τάκης Ζώτος, ο οποίος διευθύνει τον ξενώνα «Pension Marianna» στο Ναύπλιο, με τον ιδρώτα να τρέχει στο μέτωπό του φορώντας το πλαστικό προστατευτικό προσώπου.

Το απολυμαντικό χεριών είναι παντού – σε λόμπι ξενοδοχείων, έξω από τα δωμάτια, μέσα στα δωμάτια, ακόμη και στα μικρά μπουκάλια στο μπάνιο, δίπλα στο αφρόλουτρο και το σαμπουάν που προσφέρονται δωρεάν στους ενοίκους. Τα τηλεχειριστήρια για την τηλεόραση και τα κλιματιστικά  είναι μερικές φορές τυλιγμένα σε πλαστικό.

Τα σήματα στο δάπεδο των ξενοδοχείων είναι εκεί και προσπαθεί σκληρά  για την εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής απόστασης δύο μέτρων που δεν είναι πάντα εφικτή. Αντί για τον παραδοσιακό μπουφέ, το πρωινό σερβίρεται μεμονωμένα δυσχεραίνοντας το έργο των ξενοδόχων και των υπαλλήλων.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας πως η περίφημη ελληνική φιλοξενία δείχνει να πέρασε αλώβητη την κρίση του κορωναϊού, ακόμη και για τουρίστες από “επικίνδυνες” χώρες, όπως η Βρετανία, ενώ αναφέρεται αναλυτικά στα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ταβέρνες ή ακόμη και απομακρυσμένες παραλίες.

Η μάσκα είναι πανταχού παρούσα, αλλά μερικές φορές είτε φοριέται στο λαιμό … ή  αντικαθίσταται από μια μικρή πλαστική κατασκευή που καλύπτει αδιαφανώς το στόμα, κυρίως αυτό σε σερβιτόρους σε εστιατόρια ή μπαρ.

Και ο επίλογος:

“Μπορεί η Ελλάδα να δει τον συνωστισμό των πλαζ όπως έγινε στην Ισπανία και άλλα μέρη της Ευρώπης. Μπορεί ακόμη να δει και μια νέα έξαρση κρουσμάτων κορωναϊού ως αποτέλεσμα του ανοίγματος των συνόρων κι ίσως να περιοριστεί χρονικά το καλοκαίρι της. Ομως, τώρα, με τα τζιτζίκια ν’ ακούγονται μέσα στα λιόδεντρα, τον ήλιο να δύει ΄και να καθρεφτίζεται στην επιφάνεια της Μεσογείου και την  παγωμένη μπύρα να σε δροσίζει, είναι η τέλεια απόδραση απ’ οπουδήποτε αλλού”.

Πηγή: CNN

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Συναγερμός στην Καβάλα: 24 κρούσματα κορωναϊού σε εργασιακό χώρο, επί τόπου κλιμάκιο ΕΟΔΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: