Η Ελλάδα απαντά στη νέα τουρκική παράνομη NAVTEX με μεγάλη αεροναυτική άσκηση

File Photo: Από άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού. Φωτογραφία ΓΕΝ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Με δική της navtex για μεγάλη αεροναυτική άσκηση απαντά στην παράνομη τουρκική NAVTEX η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα δέσμευσε με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.

Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδυνές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Αυτή είναι η απάντηση που θα εκδώσει η Ελλάδα απαντώντας στην επέκταση της παράνομης τουρκικής Navtex που έληγε την Κυριακή, έως τα μεσάνυχτα της 26ης Αυγούστου.

Πάντως η παράταση της παράνομης τουρκικής navtex σημαίνει ότι είτε δεν ολοκλήρωσε τις παράνομες έρευνες, είτε ότι δεν θα αποχωρήσει εκτός εάν η Ελλάδα δεχθεί τους όρους της για να ξεκινήσει ο διάλογος.

Το Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, και υποστηρίζεται από 7 τουρκικά πολεμικά πλοία. Απέναντι τους βρίσκονται δύο ελληνικά. Έξω από τα “ελληνικά ύδατα” έχουν εντοπιστεί αρκετά τουρκικά πολεμικά πλοία.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ορουτς Ρέις έπλεε το βράδυ της Κυριακής εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νοτιοδυτική κατεύθυνση και εντός της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX, η ισχύς της οποίας έληγε τα μεσάνυκτα της Κυριακής.

Η νέα ημερομηνία εκπνοής της παράνομης NAVTEX θεωρείται ότι συνδέεται με την αναμενόμενη κύρωση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο την προσεχή Τετάρτη.

Η ανανεωμένη NAVTEX ισχύει ως την Πέμπτη 27 Αυγούστου και αφορά στα ερευνητικά σκάφη Ορουτς Ρέις, Αταμάν και Τσενγκίζ Χαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για Άμυνα και Ενέργεια

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέα Navtex, συνεχίζει το νταηλίκι στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ο Ερντογάν: Παραμένει το «Ούρουτς Ρέις» έως τις 27 Αυγούστου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: