Η αποχώρηση του αιώνα: O Λιονέλ Μέσι θέλει να εγκαταλείψει αμέσως την Μπαρτσελόνα

File Photo: Ο Λιονέλ Μέσι. Photo via amna.gr (AΠΕ-ΜΠΕ)




Ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε στην Μπαρτσελόνα την πρόθεσή του να εγκαταλείψει αμέσως τους «μπλαουγκράνα».

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε την παραλαβή του αιτήματος. Η συζήτηση με το νέο προπονητή, Ρόναλντ Κούμαν, δεν διέλυσε λοιπόν τις αμφιβολίες του «ψύλλου», που βρίσκεται σε σύγκρουση με τη διοίκηση του προέδρου Μπαρτομέου, ο οποίος δεν εγκατέλειψε τη θέση του μετά το διασυρμό (2-8) στο Champions League από την Μπάγερν.

Ήδη στη συνομιλία με τον Κούμαν, ο Μέσι είχε αναφέρει πως νιώθει «περισσότερο εκτός απ΄ ότι μέσα στην Μπαρτσελόνα». Η απόφασή του έφτασε στο σύλλογο μέσω burofax, ενός εργαλείου για την αποστολή επίσημων εγγράφων, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην Ισπανία.

Ο Μέσι σκοπεύει να κάνει χρήση της ρήτρας που του επιτρέπει να καταγγείλει μονομερώς τη σύμβαση στο τέλος κάθε σεζόν, σε αυτήν την περίπτωση πριν από την έναρξη της περιόδου 2020-21. Η ίδια ρήτρα θα του επέτρεπε επίσης να φύγει δωρεάν, χωρίς κανένας αγοραστής να πληρώσει τα 700 εκατομμύρια της ρήτρας αποδέσμευσης.

Το πρόβλημα είναι οι ημερομηνίες. Ο Μέσι θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος χωρίς η Μπαρτσελόνα να απαιτήσει οικονομικά ανταλλάγματα έως τις 31 Μαΐου, αλλά ισχυρίζεται ότι η πανδημία του κορονοϊού και η επακόλουθη παράταση της σεζόν 2019-20 έχουν επεκτείνει αυτό το όριο ως τις 31 Αυγούστου.

Που θα πάει αν μείνει ελεύθερος; Το όνομά του, τις τελευταίες εβδομάδες, είχε συσχετιστεί με μερικούς μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως την Ίντερ και τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Άπαντες όμως περίμεναν μια κίνηση από τον παίκτη, η οποία έγινε.

Να σημειωθεί ότι αύριο (26/8) το απόγευμα ο σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση, ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Καταλανοί. Ο Κάρλες Πουγιόλ, πάντως, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον παλιό συμπαίκτη του, μέσα από το twitter.

Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει την ρήτρα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: