Οι 12 Έλληνες διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ που επιχειρούν στα χαλάσματα της Βηρυτού

Στο Λίβανο επιχειρεί ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130. Photo via Twitter, Greece in Lebanon @GreeceinLebanon




Μία φωτογραφία από την 12μελή ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ, που μετέβη από την πρώτη στιγμή στη Βηρυτό προς αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, ανάρτησε στο Twitter η πρεσβεία της Ελλάδας στο Λίβανο.

Ενώ ο Λίβανος βιώνει τον θρήνο, αλλά και την οργή για τις φονικές εκρήξεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 150 ανθρώπους, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και σε άμεση συνεννόηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η ομάδα έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος έφτασε στην περιοχή και επιχειρεί με αυτοθυσία προς ανεύρεση επιζώντων, αν και οι ελπίδες εξανεμίζονται.

Συγκεκριμένα στο Λίβανο επιχειρεί ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

HJ

Στην περίπτωση που αναρωτιέστε πού είναι οι Εγγλέζοι τουρίστες φέτος;…. Μερικοί, όχι λίγοι, είναι στο Εσεξ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: