Γυρίζει πάλι προς την ΑΟΖ μας το Oruc Reis: Ενισχύεται η δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού

File Photο: Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνοδεύεται από πολεμικά πλοία στην περιοχή. Φωτογραφία via Twitter, @tcsavunma




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ. Σ. HELLAS JOURNAL

Πρωινή μανούβρα έκανε σήμερα το Oruc Reis και η Άγκυρα το στέλνει ξανά στην υφαλοκρηπίδα μας, επιχειρώντας να συνεχίσει τον… πόλεμο εντυπώσεων και προπαγάνδας.

Όμως ήδη το Πολεμικό Ναυτικό μας ενισχύει ακόμη περαιτέρω την παρουσία του στην περιοχή στέλνοντας επιπλέον πολεμικά πλοία.

Όπως φαινόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ έδειχναν, καθώς το τι ακριβώς σκέφτεται ο Ερντογάν το ξέρει μονάχα αυτός, πως το τουρκικό σκάφος Oruc Reis έχει σαλπάρει για την Αττάλεια και η περιοχή αποσυμφορείται, μέσα στη νύχτα έκανε «αναστροφή» και πήρε τα… πίσω, μπρος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πλέον είναι στα κυπριακά ύδατα, αφού χάραξε νοτιοδυτική ρότα και κατευθύνεται εκ νέου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ το Oruc Reis συνεχίζει να έχει απλωμένα τα καλώδιά του και κινείται με χαμηλή ταχύτητα 4,5 κόμβων, ενώ πάντα δίπλα του είναι και τα συνοδά τουρκικά πολεμικά πλοία που έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το σκάφος.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το στίγμα του πλοίου και οι πληροφορίες ασυρμάτου που παρέχει, αναφέρουν ότι ο προορισμός του είναι το λιμάνι της Αττάλειας, όμως η πορεία που έχει χαράξει δεν δείχνει κάτι τέτοιο…

Υπενθυμίζεται πως το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» εξήλθε αργά το απόγευμα της Τετάρτης από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα πλοία που το συνόδευαν κινούνταν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Το σεισμογραφικό και τα πλοία που το συνοδεύουν είχαν εισέλθει στην κυπριακή ΑΟΖ λίγο μετά τις 8:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Το ερευνητικό Oruc Reis, χρειάζεται περίπου άλλες οκτώ ώρες ή αλλιώς 35 ναυτικά μίλια για να καλύψει την παράνομη ναυτική οδηγία που εξέδωσε.

Πάντως από χτες όλοι αναρωτιόντουσαν και μετά τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις -βλ. διάγγελμα Μητσοτάκη, παρέμβαση Μακρόν, Πομπέο, ΕΕ, Ισραήλ και Κύπρος- τι θα πράξει απ’ εδώ και μετά θα φανεί… Δεν πέρασαν πολλές ώρες και οι Τούρκοι άρχισαν εκ νέου τις προκλήσεις.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

Η «αλλοπρόσαλλη» πορεία του Oruc Reis: Κάνει έρευνες ή… διεθνή προπαγάνδα; [εικόνα]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: