Για Βηρυτό πετάει ελληνικό C 130: Μεταφέρει ομάδα της ΕΜΑΚ και διασωστικό σκύλο

Η ομάδα της ΕΜΑΚ λίγο πριν από την αναχώρησή της. Φωτογραφία: Πολιτική Προστασία




Με προορισμό τη Βηρυτό όπου θα μεταφέρει ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικό όχημα και διασωστικό σκύλο προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες διάσωσης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου ετοιμάζεται να απογειωθεί C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ανταπόκριση της χώρας μας, σε αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας  για την αποστολή βοήθειας προς αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε στη Βηρυτό ήταν άμεση.

Ο σκύλος – διασώστης που πλαισιώνει την ομάδα της ΕΜΑΚ. Φωτογραφία: Πολιτική Προστασία

Ετσι, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, και σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, μεταβαίνει σήμερα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου έρευνας και διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελείται από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, επισκέφθηκε τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συνομίλησε μαζί τους πριν την αναχώρησή τους για την Βυρητό  και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου, όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο News Google

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηξη ισοδύναμη με σεισμό 3,3 Ρίχτερ: Αγωνία για τους αγνοούμενους, εικόνες καταστροφής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: