Φιέστα Τραμπ για το χρίσμα, χωρίς μέτρα και αποστάσεις: Υποσχέθηκε νίκη κατά του covid-Επιτέθηκε σε Μπάιντεν

Ο Ντόναλντ Τραμπ με την οικογένειά του, αφού έχει πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. EPA,Erin Scott, POOL




Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ αποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· το πρωί της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) το χρίσμα του κόμματός του για να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα.

«Αποδέχομαι με όλη μου την καρδιά αυτή την υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών» της Αμερικής, είπε ο Τραμπ επευφημούμενος από πλήθος υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί στο γρασίδι έξω από τον Λευκό Οίκο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να επιβάλλεται κανένα πρωτόκολλο για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

  • Το γεγονός ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε τον Λευκό Οίκο ως το σκηνικό για να εκφωνήσει την ομιλία με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του GOP είναι πολύ ασυνήθιστο στην πολιτική παράδοση των ΗΠΑ και προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από ορισμένα στελέχη της παράταξής του.

«Θα νικήσει» τον κορονοϊό, θα υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο «αυτή τη χρονιά»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα «νικήσει» την πανδημία του κορονοϊού, στην ομιλία με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του GOP ώστε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα την 3η Νοεμβρίου.

«Θα νικήσουμε τον ιό και την πανδημία και θα βγούμε πιο δυνατοί από ποτέ», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Πρόσθεσε ότι εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορονοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο πριν από το τέλος «αυτής της χρονιάς».

  • Ακόμη, υποσχέθηκε «ευημερία ρεκόρ» στους Αμερικανούς στη δεύτερη θητεία του, ότι θα «ανοικοδομήσει ξανά» την αμερικανική οικονομία ώστε να γίνει «η καλύτερη στην ιστορία», ενώ υποσχέθηκε πως θα δημιουργήσει ένα «νέο πνεύμα ενότητας που μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσα από την αγάπη για τη μεγαλειώδη χώρα μας».

Ο Τραμπ περιέγραψε τον εαυτό του ως τον καλύτερο πρόεδρο για τους Αφροαμερικανούς από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν, που είχε καταργήσει τη σκλαβιά.

«Τα καλύτερα μένουν να έρθουν» για αυτή τη φυλετική ομάδα, είπε και διαβεβαίωσε πως έχει κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς κατά τη διάρκεια της θητείας του από όσα έκανε ο Μπάιντεν τα 47 χρόνια της πολιτικής του καριέρας.

«Κανένας δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική του Μπάιντεν»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε όπως αναμενόταν σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον του Δημοκρατικού αντιπάλου του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατ’ αυτόν εάν εκλεγόταν θα γινόταν «ο νεκροθάφτης» του «μεγαλείου της Αμερικής».

Σύμφωνα με τον Τραμπ, που αποδέχθηκε «με όλη του την καρδιά» το χρίσμα του κόμματος και θα διεκδικήσει νέα θητεία, αυτό που διακυβεύεται στην κάλπη είναι «το αμερικανικό όνειρο» και «το σοσιαλιστικό πρόγραμμα καταστροφής του πεπρωμένου» των ΗΠΑ.

«Πώς μπορεί να ζητάει το Δημοκρατικό κόμμα να ηγηθεί της χώρας μας όταν αφιερώνει τόσο χρόνο στη διάλυση της χώρας μας;», συνέχισε το σφυροκόπημα ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Βλέπουν ένα αμαρτωλό έθνος που πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν εάν εκλεγεί θα γίνει «ο καταστροφέας των αμερικανικών θέσεων εργασίας», είπε ακόμη ο Τραμπ, προειδοποιώντας πως εάν επικρατήσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος οι δουλειές θα μεταφερθούν σε άλλα κράτη, ειδικά την Κίνα.

  • «Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι ο σωτήρας της ψυχής της Αμερικής, είναι ο καταστροφέας των θέσεων εργασίας και εάν του δοθεί η ευκαιρία θα γίνει ο νεκροθάφτης του αμερικανικού μεγαλείου», σύμφωνα με τον Τραμπ, που εκφράστηκε στην ομιλία του με την οποία κλείνει το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ είπε πως ο Μπάιντεν θα «στείλει τις δουλειές μας στην Κίνα», ενώ υποστήριξε πως ο αντίπαλό του πως «πέρασε όλη του την καριέρα» ματαιώνοντας τα «όνειρα» των Αμερικανών και στέλνοντας τις δουλειές τους σε άλλα κράτη.

Παρότι πλησιάζει την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας του, ο Τραμπ συνεχίζει να αυτοπροβάλλεται ως άνθρωπος εκτός του κατεστημένου της Ουάσινγκτον. Χαρακτήρισε τον αντίπαλό του μέρος της ελίτ που ευθύνεται για τους πολέμους στους οποίους ενεπλάκη η χώρα στο εξωτερικό και «δεν τελειώνουν ποτέ».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε χθες Πέμπτη ότι θα σταθεί στο πλευρό των δυνάμεων επιβολής του νόμου στη χώρα του και κατηγόρησε τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν ότι σκοπεύει να εξαπολύσει «επίθεση εναντίον της δημόσιας ασφάλειας».

«Κανένας δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική του Μπάιντεν», υποστήριξε ο Τραμπ στην ομιλία του στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, στηλιτεύοντας την πρόθεση των Δημοκρατικών να μειώσουν τις δαπάνες για την αστυνόμευση.

Ο Μπάιντεν έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης της χρηματοδότησης που προορίζεται για τη διάθεση εξοπλισμού στρατιωτικού τύπου στις αστυνομικές διευθύνσεις των ΗΠΑ, της ανακατεύθυνσης των κονδυλίων σε σχέδια όπως η αυτοαστυνόμευση κοινοτήτων και τα κοινωφελή έργα, εν μέσω των πολύμηνων μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας στη χώρα.

«Πρέπει να δώσουμε στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, στην αστυνομία μας, τη δύναμή τους πίσω», είπε ο Τραμπ, λέγοντας πως οι αστυνομικοί πλέον «φοβούνται να αναλάβουν δράση» και προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε ποτέ να επιτρέψουμε την οχλοκρατία». Καταδίκασε τις λεηλασίες στο περιθώριο των πρόσφατων διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας.

  • Καθώς η ομιλία του προέδρου βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε μέσω Twitter σε μια από τις κατηγορίες του Τραμπ. «Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ σας πει ότι δεν θα είσαστε ασφαλείς στην Αμερική του Μπάιντεν, κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε: Πώς αισθάνεστε στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ;»

Ο Τραμπ – παρά την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 180.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ – έκανε την ομιλία μπροστά σε πλήθος χιλίων και πλέον ανθρώπων, που στέκονταν όρθιοι με φόντο αμερικανικές σημαίες και φώναζαν ρυθμικά συνθήματα όπως «άλλα τέσσερα χρόνια», ή «U-S-A!».

Με δασμούς αν μετακινούν θέσεις εργασίας από τη χώρα στο εξωτερικό απειλεί τις εταιρείες ο Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε χθες Πέμπτη ότι εάν επανεκλεγεί στο αξίωμά του την 3η Νοεμβρίου, η κυβέρνησή του θα επιβάλλει δασμούς σε οποιαδήποτε εταιρεία μεταφέρει θέσεις εργασίας από τη χώρα του σε άλλες.

«Θα επιβάλλουμε δασμούς σε οποιαδήποτε εταιρεία φεύγει από την Αμερική για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στο εξωτερικό», τόνισε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια της ομιλίας με την οποία αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα της παράταξής του ώστε να διεκδικήσει άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο την 3η Νοεμβρίου.

«Θα σιγουρέψουμε ότι οι εταιρείες μας και οι δουλειές θα μένουν στη χώρα μας, όπως έχω κάνει ήδη», συνέχισε ο Τραμπ, προτού επιτεθεί για ακόμη μια φορά στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, δηλώνοντας πως «το πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν είναι Made in China. Το δικό μου πρόγραμμα είναι Made in the USA».

Ο Ρεπουμπλικάνος, που βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, προφανώς επιλέγει να οξύνει πολύ τον τόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE 

Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα η περιοδεία Πομπέο για προσέγγιση του Ισραήλ με τις αραβικές χώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: