Εξηγήσεις από Κομισιόν: Δεν υπερασπιζόταν την Τουρκία ο Μπορέλ στο περιστατικό με τα ανοιχτά μικρόφωνα…

File photo: Resolving the issue of drilling and the presence of Turkish ships in the territorial waters of Greece and Cyprus is a matter of urgency,Borrell said. EPA/FRANCOIS LENOIR / POOL




Εξηγήσεις εκ μέρους του Ζοζέπ Μπορέλ υποχρεώθηκε να δώσει ο εκπρόσωπος τη Κομισιόν μετά το περιστατικό που απαθανατίστηκε οπτικά και ακουστικά ο διάλογος του ύπατου εκπροσώπου με την Γερμανία υπουργό Αμυνας, σχετικά με τα ελληνο – τουρκικά.

“Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δεν υπερασπιζόταν τις θέσεις της Τουρκίας κατά την ιδιωτική του συνομιλία με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας τη στιγμή που ο διάλογός του μαζί της καταγράφηκε λόγω τεχνικού σφάλματος από ανοικτά μικρόφωνα στο Βερολίνο”, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν που κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι “αυτό ήταν μέρος μιας ιδιωτικής συνομιλίας στην οποία μιλούσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος – και όχι `υπεράσπιση΄ όπως το θέσατε – για τις απόψεις της Τουρκίας”.

“Ο Ύπατος Εκπρόσωπος έχει επανειλημμένα εκφράσει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο και καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει σύγχυση”, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Αθανασίου/ΜΚ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τους πρόδωσε το ανοιχτό μικρόφωνο: Μπορέλ – Κάρενμπαουερ βλέπουν “εκνευρισμό” στα ελληνοτουρκικά!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: