Εσπασε το φράγμα των 1000 κρουσμάτων ημερησίως η Βενεζουέλα: Αμφιβολίες για τους αριθμούς Μαδούρο

File Photo: Ανθρωπιστική βοήθεια 13 τόνων έφθασε από την ΕΕ στο Καράκας στις 11 Αυγούστου. EPA/Rayner Pena
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι ξεπεράστηκε, για πρώτη φορά, το όριο των 1.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

Επιβεβαιώθηκαν 1.138 περιπτώσεις μόλυνσης σε μια μέρα, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα 27.938, διευκρίνισε ο υπουργός Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο Χόρχε Ροδρίγκες.

Η Βενεζουέλα επισήμως έχει καταγράψει 238 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 ως εδώ.

Η χώρα, αντιμέτωπη με επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού, καταμετρούσε ως πριν από εννέα ημέρες λιγότερα από 20.000 κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας αμφισβητείται από την αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), καθώς όπως εκτιμούν είναι μάλλον πολύ κατώτερος από την πραγματικότητα στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων, που παραμένει βυθισμένη σε οικονομική και πολιτική κρίση.

Την Κυριακή ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο παρέτεινε την «κατάσταση συναγερμού» που είχε ανανεωθεί πριν από 30 ημέρες στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα. Το Καράκας επέβαλε καραντίνα τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Καράκας Βενεζουέλα

“Ζώνες κινδύνου” χαρακτήρισε το Βερολίνο τη Μαδρίτη και τη Χώρα των Βάσκων λόγω κορωναϊού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal