Επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό γερουσιαστή Μενέντεζ για τις τουρκικές παρανομίες στην ανατολική Μεσόγειο

File Photo: “Dialogue is a key to easing tensions. However, it does not cure the causes,” the minister stressed, referring particularly to Turkey’s generally provocative recent behavior toward Greece and Cyprus. ANA – MPA/ ANA – MPA/ ORESTIS PANAGIOTOU




Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο του μπαράζ επαφών του με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας του Ν. Δένδια με τον Ρ. Μενέντεζ βρέθηκε η τουρκική παραβατικότητα και η διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας συνομίλησε επίσης με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Κρις βαν Χόλεν για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Μενέντεζ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μενέντεζ στηρίζει ξεκάθαρα τις απόψεις της Ελλάδας.
Μάλιστα όταν ειπώθηκε η φράση «αμφισβητούμε νερά» από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε πως τα «αμφισβητούμενα νερά» είναι ελληνικά και ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει ότι την ευθύνη για την κατάσταση έχει η Τουρκία και μόνο αυτή (ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τηλεφωνική επικοινωνία του Μητσοτάκη – Μισέλ ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: