Εντείνονται οι φόβοι ότι ένα δεύτερο κύμα κορωναϊού βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη

FILE PHOTO: Ταξιδιώτες περιμένουν να επιβιβαστούν σε πλοίο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία καταγράφουν την υψηλότερη ημερήσια αύξηση των λοιμώξεων για μήνες καθώς οι αρχές εφαρμόζουν μέτρα περιορισμού, γράφουν στην εφημερίδα The Telegraph οι Justin Huggler, David ChazanGraham Keeley,Oliver Smith.

Σε αντίθεση με την ταχεία εξάπλωση του ιού τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, η Ευρώπη παρατηρεί μια σταδιακή αύξηση των λοιμώξεων.

Το μοντέλο  εξάπλωσης της λοίμωξης έχει αλλάξει σε σχέση με πριν από ένα μήνα, όταν καταγράφονταν κρούσματα σε συγκεκριμένες περιοχές  και μπορούσαν εύκολα να συγκρατηθούν.  Εντείνονται οι φόβοι ότι ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ευρώπη, με απότομες αυξήσεις στις λοιμώξεις σε αρκετές χώρες αυξάνοντας την προοπτική καραντίνας για  τους Βρετανούς τουρίστες.

Η Γαλλία κατέγραψε 1.604 νέα περιστατικά την Πέμπτη, λίγο χαμηλότερα από το ποσό των 1.695 της Τετάρτης, που ήταν η υψηλότερη ημερήσια αύξηση σε δύο μήνες.

Η Ισπανία, η οποία ανέφερε 1.683 νέα κρούσματα την Πέμπτη, παρουσίασε επίσης τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο μετά τη χαλάρωση των μέτρων τον Ιούνιο,   την Τετάρτη,  με 1.772 κρούσματα. Ούσα ήδη αντιμέτωπη με μια σοβαρή έξαρση, συγκαταλέγεται στη λίστα των χωρών για τις οποίες επιβάλλεται καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την επιστροφή στη Βρετανία.

Στη Γερμανία, ο αριθμός των καθημερινών νέων κρουσμάτων την Πέμπτη υπερέβη τα 1.000 για πρώτη φορά σε τρεις μήνες. Σε άλλα σημεία της Ευρώπης, ορισμένες χώρες που σε μεγάλο βαθμό γλίτωσαν από το πρώτο κύμα προκαλούν ανησυχία.

Η Πολωνία σημείωσε την υψηλότερη καθημερινή αύξηση των λοιμώξεων την Τετάρτη, με 726 νέες περιπτώσεις. Η πολωνική κυβέρνηση κατέστησε υποχρεωτικές τις μάσκες προσώπου σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών χώρων, από αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Στην  Ελλάδα αυξήθηκε η πιθανότητα νέων περιορισμών αφού κατέγραψε 124 νέα κρούσματα σε 24 ώρες την Τετάρτη.

Παρά τους φόβους ότι το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό θα μπορούσε να προκαλέσει έξαρση, μόλις 15 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στα σύνορα.

ΠΗΓΗ: Fears of European second wave as infection rates rise across continent

Οι μέσες τιμές για διακοπές στην Ιταλία μειώθηκαν κατά 52% τις δύο εβδομάδες από τότε που η  βρετανική κυβέρνηση ανέστειλε τα ταξίδια στην Ισπανία, γράφει η εφημερίδα The Telegraph στη στήλη Travel news.

Το κόστος των ταξιδιών προς την  Ελλάδα έχει επίσης μειωθεί, κατά 28%, σύμφωνα με τον ιστότοπο σύγκρισης διακοπών TravelSupermarket.  Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί που επιθυμούν να κάνουν κράτηση για διακοπές τελευταίας στιγμής, είναι βέβαιο ότι θα βρουν μια προσφορά, με χαμηλές τιμές μέχρι και 116 £ ανά άτομο (On the Beach) για διαμονή επτά διανυκτερεύσεων στην Κέρκυρα.

Η Emma Coulturst της TravelSupermarket ανέφερε ότι το ενδιαφέρον είχε μετατοπιστεί προς εναλλακτικές λύσεις έναντι της Ισπανίας και, καταγράφοντας χαμηλά ποσοστά μόλυνσης η Ιταλία και η Ελλάδα συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις

ΠΗΓΗ: Holiday prices plummet for trips to Italy and Greece

Η νύφη-σύμβολο της Βηρυτού θυμάται τη στιγμή της έκρηξης: Είπα, τώρα θα πεθάνεις [βίντεο]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: