Έξι εργαζόμενοι στο “Παπαγεωργίου” με κορωναϊό: Συναγερμός στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

File Photo: Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, 50 υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωναϊό. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Συναγερμός σήμανε στο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης καθώς εργαζόμενοι που επέστρεψαν από την άδεια τους στο νοσoκομείο διεγνώσθηκαν με κορωναϊό.

Σύμφωνα με το ethnos.gr που επικαλείται πληροφορίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου, 50 υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ οι εργαζόμενοι στο Παπαγεωργίου εργάζονταν κανονικά μέχρι τη διάγνωση.

Σε δήλωσή του στο Seleo, ο κ. Γιαννάκος τόνισε την ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους, κάτι που όπως είπε γίνεται σε άλλες χώρες. “Δεν νοείται να μη κάνουμε προληπτικά τεστ. Αν κάναμε σήμερα τεστ σε όλους τους εργαζομένους, τα κρούσματα θα ήταν πολλά περισσότερα” ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το πρωτόκολλο εφαρμόστηκε πλήρως

Κατά γράμμα εφαρμόσθηκε το πρωτόκολλο στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου” που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), έπειτα από εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, κάθε εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. υποβάλλεται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) μόλις επιστρέψει από κανονική άδεια.

Αυτό έγινε και στην περίπτωση των 6 υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι προσήλθαν στο Νοσοκομείο τηρώντας όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, έγινε η δειγματοληψία σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρέμειναν στο χώρο του Νοσοκομείου ώσπου να βγει το αποτέλεσμα (4 ώρες), οπότε αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Η επίμονη προσπάθεια των γνωστών εμπόρων fake news να “κερδίσουν” λίγη δημοσιότητα πανικοβάλλοντας τους συμπολίτες μας, πέφτει για μία ακόμη φορά στο κενό», σχολιάζουν οι ίδιες πήγες δημοσιεύματα που αφορούν τα επιβεβαιωμένα κρουσμάτων σε υγειονομικούς στο Νοσοκομείο”Παπαγεωργίου”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ethnos.gr, seleo.gr, skai.gr
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ανησυχία από τα αυξημένα κρούσματα και την επιστροφή των εκδρομέων: 17χρονη με κορωναϊό στο ΑΧΕΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: