Μήνυμα Μακρόν στον Ερντογάν: Ενισχύουμε την παρουσία μας στη Μεσόγειο, κάνει και κριτική για τις παρανομίες της στην περιοχή

File Photo: Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (Δ) με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων, στο Παρίσι ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν για να υπάρξει διάλογος μεταξύ των γειτονικών χωρών και συμμάχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ.

«Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο.

Ανάρτηση Μακρόν και στα ελληνικά

Η τοποθέτηση-κριτική του προέδρου Μακρόν στην Τουρκία για τις παρανομίες της στη Μεσόγειο αναρτήθηκε και στα ελληνικά

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μακρόν

Της ανακοίνωσης Μακρόν προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο για τις παρανομίες της Τουρκίας στην Μεσόγειο.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και για κοινούς τρόπους αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν την υπογραφή της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου για την Οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών ορόσημο στις σχέσεις των δύο χωρών, που αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ γειτονικών χωρών κατά το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Sisi συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της Συμφωνίας από τις δύο χώρες γεγονός που θα επισφραγιστεί από συνάντηση των δύο ηγετών.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μακρόν και Σίσι για τις παρανομίες της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: