Εμπαιγμός, αντί για συγγνώμη, προς τους πληγέντες της Εύβοιας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Γυναίκα καθαρίζει από τις λάσπες πλημμυρισμένο σπίτι μετά τη χθεσινή έντονη καταιγίδα, στο Βασιλικό Ευβοίας, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα οδυνηρά αποτελέσματα των πλημμυρικών φαινομένων στην Εύβοια.

Η ανακοίνωση επικεντρώνεται στη μη λειτουργία του 112 και η κριτική επικεντρώνεται εκτός από τον πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

«Ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση πάτησε επί πτωμάτων για να εκλεγεί, ανάγοντας την τυμβωρυχία σε κεντρική πολιτική γραμμή. Σήμερα, ως πρωθυπουργός, επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία και όχι η ανθρώπινη ζωή.

Πριν λίγους μήνες στην κυβέρνηση έλεγαν ότι με το 112 θα σώζονται ζωές. Σήμερα, αφού δεν προχώρησαν στη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτό έγινε γιατί δήθεν θα προκαλούσε εκατόμβη νεκρών.

Πριν λίγους μήνες για όλα έφταιγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ανακάλυψαν την κλιματική κρίση και τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.

Πριν λίγους μήνες θα έκαναν αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και τελικά το μόνο που έκαναν ήταν να την χρησιμοποιήσουν για να βολέψουν μετακλητούς.

Όσο για τα χυδαία ψέματα του κ. Χαρδαλιά για να κρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, κατέρρευσαν από τις έγκαιρες μετεωρολογικές προειδοποιήσεις που είχαν λάβει από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και την ΕΜΥ τέσσερις μέρες πριν.

Η ολιγωρία και οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία στην Εύβοια είναι δεδομένες. Όπως δυστυχώς δεδομένος είναι και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη και να πει μια συγγνώμη στους πληγέντες και στις οικογένειες των θυμάτων, παρά να προσπαθεί να εξηγήσει πώς ακριβώς τους έσωσε με τη μη λειτουργία του 112.»

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Στους 8 οι νεκροί απ’ την καταστροφή της Εύβοιας: Ταυτοποιήθηκε σορός αγνοουμένου στον Κάλαμο

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal