Εμανουέλ Μακρόν στη διάσκεψη δωρητών για το Λίβανο: “Πρέπει να δράσουμε γρήγορα” [video]

Οι λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν, μετά τις διαμαρτυρίες της 08ης Αυγούστου 2020 στη Βηρυτό του Λιβάνου, στις 09 Αυγούστου 2020. Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές είχαν περάσει στην κεντρική πλατεία της Βηρυτού στις 08 Αυγούστου 2020. EPA / WAEL HAMZEH
Η διεθνής κοινότητα χρωστάει στο λαό του Λιβάνου την υποστήριξή της, μετά την τεράστια έκρηξη που κατέστρεψε την πρωτεύουσα της χώρας, δήλωσε σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

“Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε η βοήθεια αυτή, να πάει άμεσα εκεί που την χρειάζονται,” δήλωσε ο Μακρόν ανοίγοντας τις εργασίες της διάσκεψης δωρητών για το Λίβανο, που οργανώθηκε με την υποστήριξη του ΟΗΕ, μέσω μιας βίντεο-σύνδεσης.

“Το μέλλον του Λιβάνου βρίσκεται σε κίνδυνο,” επεσήμανε ο ίδιος.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η προσφορά βοήθειας συμπεριλαμβάνει την υποστήριξη για την πραγματοποίηση μιας αντικειμενικής, αξιόπιστης και ανεξάρτητης έρευνας για την έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 158 ανθρώπους.

Παραίτηση ζήτησε ο Πατριάρχης των Καθολικών Μαρωνιτών

Ο Χριστιανός Καθολικός Μαρωνίτης Πατριάρχης στο Λίβανο, Μπεσάρα Μπούτρος Αλ-Ράι κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να παραιτηθεί, καθώς δε μπορεί “να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κυβερνά” τη χώρα και να βοηθήσει στην ανάκαμψη του Λιβάνου, από την καταστροφική έκρηξη της περασμένης Τρίτης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Παρίσι, Γαλλία / Βηρυτός, Λίβανος

Βηρυτός: Τηλεδιάσκεψη δωρητών σήμερα για συγκέντρωση βοήθειας, ενώ ξεχειλίζει η οργή των Λιβανέζων [videos]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal