Ελπιδοφόρος για Λίβανο: “Πενθούμε με αυτούς που πενθούν, συνοδοιπόροι όλων όσοι υποφέρουν”

Μια άποψη της κατεστραμμένης λιμενικής περιοχής τέσσερις ημέρες μετά από εκρήξεις που έπληξαν το λιμάνι της Βηρυτού, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στρατού με δημοσιογράφους στη Βηρυτό του Λιβάνου, στις 8 Αυγούστου 2020. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου στις 07 Αυγούστου είπε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 154 άτομα, και περισσότερα από 5.000 τραυματίες στην έκρηξη της Βηρυτού που κατέστρεψαν την περιοχή του λιμανιού στις 4 Αυγούστου και πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από περίπου 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου που αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη. EPA / WAEL HAMZEH
Με μήνυμά του στο twitter τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος καλεί όλους μας να προσευχηθούμε για τον λαό του Λιβάνου που περνάει μεγάλη δοκιμασία.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει την τραγωδία στον Λίβανο τεράστια και ασύλληπτη, αλλά, όπως σημειώνει, με τη χάρη και την ευλογία του Θεού, η χώρα και ο λαός της θα την ξεπεράσουν. Μάλιστα, και με την ιδιότητά του ως προέδρου της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων των ΗΠΑ, τονίζει ότι ήδη ο Οργανισμός της Διεθνούς Ορθόδοξης Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (IOCC), ο οποίος είναι ο επίσημος ανθρωπιστικός οργανισμός της Συνέλευσης, επιχειρεί με τις δυνάμεις του να επουλώσει τα τραύματα και τις επιπτώσεις της τραγωδίας, κινητοποιούμενος άμεσα για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας στον Λίβανο.

Έτσι, ο IOCC αποδεσμεύει σε πρώτη φάση το ποσό των 150.000 δολ. για να χρηματοδοτήσει έκτακτες ανάγκες και οργανώνει την παροχή ολοκληρωμένου προγράμματος βοήθειας που περιλαμβάνει την προσφορά υγειονομικού υλικού, την επέκταση των επισιτιστικών κοινωνικών προγραμμάτων και τη συμμετοχή στη διαδικασία αποκατάστασης των κτηρίων.

«Η αποστολή μας, σημειώνει, είναι να συμπαριστάμεθα σε όλους και όλους να τους συμπονούμε, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες όλων των συνανθρώπων μας που αυτή τη στιγμή βιώνουν μεγάλες απώλειες. Πενθούμε με αυτούς που πενθούν και είμαστε συνοδοιπόροι όλων όσοι υποφέρουν και έχουν ανάγκη».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ελένη Μαχαίρα
Αθήνα, Ελλάδας

Εμανουέλ Μακρόν στη διάσκεψη δωρητών για το Λίβανο: “Πρέπει να δράσουμε γρήγορα”

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal