Ελπίδα για ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο: Και τώρα …αυτοπροστασία από την πανδημία

File Photo: Προληπτικό τεστ εξέτασης κορωναϊού στην πόλη Kamp-Lintfort της Γερμανίας. EPA, FRIEDEMANN VOGEL, μέσω ΚΥΠΕ




Του ΛΟΥΚΑ ΦΟΥΡΛΑ (*)

Καθώς οι ανησυχίες αυξάνονται από την επιστροφή της πανδημίας, θέλουμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο δεύτερου εθνικού lockdown σε περίπτωση που συνεχιστεί η εξάπλωσή της.

Θέλω να τονίσω, ότι θα ήταν καταστροφικό τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο η χώρα να κλείσει και πάλι, μετά το αυστηρό, αλλά απολύτως απαραίτητο lockdown που έχει προηγηθεί.

Πλέον γνωρίζουμε τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο: αυτό το μέτρο σίγουρα σταματά την εξάπλωση της πανδημίας, όμως σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, μεταξύ άλλων και για την ψυχική υγεία ορισμένων συμπολιτών μας. Προτεραιότητά μας παραμένει η πρόληψη και η αυτοπροστασία. Ακόμη και αν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει να αυξάνεται, τα θετικά τεστ παραμένουν χαμηλά σε σύγκριση με εκείνα των γειτονικών μας χωρών και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία περιορίζεται στο ελάχιστο.

  • Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πιστεύω πολύ στη νεολαία μας. Είναι αυτοί, οι οποίοι θα αναλάβουν μελλοντικά τα ηνία της πολιτείας και της κοινωνίας του τόπου.
  • Μπορεί να κινδυνεύουν λιγότερο από τις σοβαρές επιπλοκές της ασθένειας, όμως οι νέοι μπορούν να γίνουν υπεύθυνοι για την εξάπλωση του ιού αν δεν σεβαστούν τα μέτρα προστασίας. Απευθύνω έκκληση, λοιπόν, όπως προφυλάξουν τη χώρα.

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους νέους μας, αλλά και στην κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της. Είμαι απολύτως πεπεισμένος, ότι θα εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα αυτοπροστασίας, μέχρις ότου παρέλθει ο κίνδυνος. Ρόλο στον περιορισμό της πανδημίας έχουν όμως και οι επιχειρήσεις, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Επιβάλλεται η εκπόνηση σχεδίων δράσης που θα λαμβάνουν υπόψη τους διάφορες καταστάσεις που αποτελούν απειλή για τη λειτουργία τους.

Πάντα, σε τέτοιες κρίσεις, ο σχεδιασμός είναι μια άκρως αναγκαία ενέργεια, στην οποία επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να προβούν οι επιχειρήσεις ώστε από τη μία να προφυλάξουν το ανθρώπινο δυναμικό τους και από την άλλη να διατηρήσουν την ευρωστία τους ακόμη και μέσα από μια τέτοια δυσμενή κατάσταση. Ένας καλός σχεδιασμός πρέπει να καθορίζει τη στρατηγική που θα εφαρμόζει η διοίκηση σε σχέση με τους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους προμηθευτές.

  • Με έναν στρατηγικό σχεδιασμό, αυτή τη φορά οι επιχειρήσεις και η αγορά γενικότερα θα είναι πιο σοφοί ως προς την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός νέου πανδημικού κύματος και οι κίνδυνοι για κάθε επιχείρηση πρέπει να ενσωματωθούν στα σχέδια τους με ανάλυση προτεραιοτήτων.

Μέχρι την παραγωγή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου, ο κίνδυνος θα παραμονεύει και μόνο με τη δική μας υπεύθυνη συμπεριφορά μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες από την πανδημία.

(*) Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Τι είναι τελικά η σημερινή ισλαμική Τουρκία; Εικόνα και ομοίωση του Ταγίπ Ερντογάν είναι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: