Ελληνική στρατιωτική αντιπροσωπεία φτάνει στην Άγκυρα, γράφει η Σαμπάχ: ΑΟΖ και Αιγαίο στην ατζέντα

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Δ) ανταλλάσσει χειραψία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Α). ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Στρατιωτική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα φτάνει τις επόμενες ημέρες στην Άγκυρα για να συζητηθούν τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, γράφει σήμερα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ υπό τον τίτλο “Μάθημα ιστορίας θα δοθεί στην Ελλάδα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνάντηση η Άγκυρα θα θέσει θέμα παραβιάσεων της συνθήκης της Λωζάνης. Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης η Άγκυρα “θα υπενθυμίσει με συγκεκριμένα παραδείγματα τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάνης, θα υπογραμμίσει τον όρο της Συνθήκης των Παρισίων του 1947 ότι τα Δωδεκάνησα πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, θα θέσει θέμα για το καθεστώς ιδιοκτησίας νησιών υποστηρίζοντας ότι είναι ασαφές και θα απορρίψει τον ισχυρισμό της Ελλάδας ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα δίνοντας διεθνή παραδείγματα».

Η Σαμπάχ γράφει ακόμη ότι «στις συναντήσεις προβλέπεται ότι η διαφωνία μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ θα είναι το σημαντικότερο σημείο στην ατζέντα».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και για τις σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας σκοπεύει να συγκαλέσει ο Μισέλ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal