Έλληνας καπετάνιος για Χάλκη: Οι Τούρκοι έριχναν λέιζερ για να μας τυφλώσουν [videos]

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα από την επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών, που επέβαιναν σε πλοίο που εντοπίστηκε μισοβυθισμένο, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Χάλκης, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ/STR




Για την τουρκική προκλητικότητα στο ναυάγιο που εκτυλίχθηκε ανοικτά της Χάλκης το απόγευμα της Τρίτης, μίλησε ο Έλληνας καπετάνιος ενός από τα πλοία που κλήθηκαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλοκαίρι μαζί”, περιέγραψε το τί ακριβώς συνέβη.

«Είχαμε κάλεσμα από τον Λιμενικό Σταθμό της Χάλκης και κατ’ επέκταση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για έρευνα στο συμβάν”.

“Υπήρχε η τούρκικη ακταιωρός που έκανε παρενόχληση στο άλλο ελληνικό πλοίο που προσπαθούσε να πάρει τον κόσμο. Ακούγαμε που φώναζε το ελληνικό πλοίο στην τούρκικη ακτοφυλακή να απομακρυνθεί, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια. Έριχναν και λέιζερ για να τυφλώσουν τους Έλληνες. Όλο αυτό κράτησε 10 με 15 λεπτά», ανέφερε ο Βασίλης Χειμωνέτος.

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια περιστατικά στο νησί της Χάλκης, υπήρχε ανησυχία. Το καλό είναι ότι δεν υπήρχαν θύματα, ως δήμος είχαμε προετοιμαστεί για να περιθάλψουμε τους ναυαγούς» είπε ο δήμαρχος του νησιού, Αγγελος Φραγκάκης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις, ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Έτσι, έσωσε το Λιμενικό τους ναυαγούς στη Χάλκη και αντιμετώπισε τις τουρκικές ακταιωρούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: