Έλληνας αξιωματικός στο τιμόνι της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG)

Ανάληψη της διοίκησης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) από Έλληνα αξιωματικό. Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ




Τη διοίκηση της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) ανέλαβε η χώρα μας.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβης των καθηκόντων από τον Ρουμάνο ταξίαρχο Tudorica Petrache στον Έλληνα ταξίαρχο Αριστείδη Ηλιόπουλο, πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Μπόρο Μένκοφ στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας την περασμένη Τετάρτη, οπότε τιμήθηκε και η 21η επέτειος από την ίδρυση της SEEBRING.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο μεταστάθμευσε το στρατηγείο της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στο στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο της Λάρισας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι, ο πρωθυπουργός Όλιβερ Σπασόφσκι, η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας και πρόεδρος της επιτροπής συντονισμού της Πρωτοβουλίας των υπουργών ‘Αμυνας της ΝΑ Ευρώπης (SEDM-CC) και της Πολιτικής-Στρατιωτικής Διευθύνουσας Επιτροπής (PMSC) Πέτρο Κότσι.

Από ελληνικής πλευράς παραβρέθηκαν ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης και ο πρέσβης της Ελλάδας στη γειτονική χώρα Δημήτριος Γιαννακάκης. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας μελών κρατών της SEEBRIG, καθώς επίσης πρέσβεις και ΑΚΑΜ λοιπών χωρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Κ.Γ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

Επέστρεψε ο εφιάλτης για την τουρκική αεράμυνα: Είχε διάρκεια όσο απλώνονταν τα στίγματα των ελληνικών F-16 στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: