Εκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

File Photo: Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron κατά τη διάρκεια συνάντησης στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.




Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να ζητήσει η Ελλάδα.

Προηγήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ηδη σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες έντονες διπλωματικές διεργασίες στις οποίες συμμετέχουν αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του ΝΑΤΟ και η ίδια η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις ιστοσελίδας μας από διπλωματική πηγή, η κ. Μέρκελ ζήτησε χθες το βράδυ να μιλήσει με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν η τηλεφωνική επικοινωνία έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να επαναφέρει τις διαδικασίες ως είχαν πριν από την υπογραφή της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο, από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ενημέρωση της Προέδρου και αρχηγών

Παράλληλα από το πρωί έχει ξεκινήσει ο γύρος της επικοινωνίας του πρωθυπουργού με την ΠτΔ και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την οποία ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Συνάντηση Δένδια με Πάιατ για ανατολική Μεσόγειο και τουρκική παραβατικότητα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: