Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση: Ήταν πρώην σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου

File Photo: Η φωτογραφία της Ειρήνης Ιγγλέση από την ανάρτηση της Μαρίας Παπαγιάννη στην προσωπική της σελίδα. Photo via facebook




Έχασε τη μάχη για τη ζωή η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση σε ηλικία 76 ετών μετά από σκληρό αγώνα με τον καρκίνο.

Η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες, με πιο πρόσφατη την «Μητριαρχία» το 2014. Μάλιστα, όπως σημειώνει και το ethnos.gr η Ιγγλέση ήταν από τις αγαπημένες ηθοποιούς του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη καθώς είχε παίξει στα «Πέτρινα χρόνια», στις «Νύφες», αλλά και στην «Μικρά Αγγλία». Είχε παίξει, μεταξύ άλλων, στις ταινίες: «Ο Κύριος με τα γκρι», «Κυρία Κούλα», «Μαμά 2 u», «Έναστρος θόλος», «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους». Η Ειρήνη Ιγγλέση που ήταν η δεύτερη σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου είχε γνωριστεί με τον αγαπημένο συνθέτη στα τέλη του 1976 στο θέατρο. Οι δυο τους απέκτησαν δύο κόρες, την Σεσίλ και την Κωνσταντίνα, που ασχολούνται με τις τέχνες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Ιγγλέση διατηρούσε άψογες σχέσεις με τον συνθέτη και την τελευταία του σύζυγο Μαρία Παπαγιάννη. Η τελευταία την αποχαιρέτισε με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

Σε συνέντευξή της το 1993, η Ειρήνη Ιγγλέση, είχε πει για τον Θάνο Μικρούτσικο: «Το να είσαι σύζυγος είναι καταρχήν δύσκολο. Τώρα το να είσαι σύζυγος καλλιτέχνη αυτό είναι κάτι διαφορετικό, γιατί ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Ένα καθημερινό ζευγάρι μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα με λογικά ωράρια, αλλά με εμάς, αφού και εγώ είμαι ηθοποιός, ήταν διαφορετικά. Πιστεύω πάντως ότι δεν είναι δύσκολο να είσαι σύζυγος καλλιτέχνη, αρκεί να το γνωρίζεις και ν’ αγαπάς το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται ο σύντροφός σου. Διάλεξα να παντρευτώ τον Θάνο, ήξερα ότι ήταν συνθέτης και μου άρεσε ιδιαίτερα».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με πληροφορίες από το ethnos.gr
Αθήνα, Ελλάδα

«Οι όμηροι του Γκαίρλιτς»: Μια άγνωστη ιστορία του Α’ ΠΠ σε κόμικ του Θανάση Πέτρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: