Δωρέαν τεστ για τον κορωναϊό από σήμερα στο Παρίσι όπου πλέον όλοι κυκλοφορούν με μάσκα

File Photo: Ζευγάρι με μάσκες με φόντο τον Πύργο του Αϊφελ. Παρίσι, Γαλλία. EPA,YOAN VALAT




O δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα φροντίσει ώστε να διενεργείται δωρεάν και στα 20 διαμερίσματα της πόλης το τεστ για τον κορονοϊό, καθώς οι αρχές δίνουν μάχη απέναντι στις ενδείξεις αναζωπύρωσης της επιδημίας στη Γαλλία.

Το γραφείο της δημάρχου Παρισίων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αρχής γενομένης από σήμερα θα υπάρχουν τρία μόνιμα εργαστήρια που θα διενεργούν δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό καθώς και δύο ακόμη κινητά εργαστήρια, τα οποία θα μετακινούνται σε σημεία της πρωτεύουσας.

Στη Γαλλία, η έναρξη της σχολικής χρονιάς προβληματίζει, αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει ξανά τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα με υποχρεωτικές μάσκες για όλους τους μαθητές και τους δασκάλους από το νηπιαγωγείο έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση πρόσθεσε 19 ακόμη περιοχές στις λεγόμενες «κόκκινες ζώνες» καθώς εκεί ο ιός είναι σε έξαρση, που σημαίνει ότι οι τοπικές αρχές μπορούν να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες και περιορισμούς.

Η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική για όλους στο Παρίσι από το Σάββατο.

«Η επιδημία κερδίζει έδαφος, οπότε πρέπει να παρέμβουμε τώρα, ή μάλλον να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε μαζικά. Αναμφίβολα, κάτι συμβαίνει σε αυτό το καλοκαίρι στη Γαλλία και αλλού, που οι επιστήμονες δεν προέβλεψαν», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟ

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία 

Η Τουρκία απαντά με θράσος στις “κόκκινες γραμμές” του Μακρόν: Θα αποτρέψουμε τις γαλλικές αρμάδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: