Δύο στα δύο, σε δυο μέρες: Ακόμη έξι F-16 έκαναν σουρωτήρι την αεράμυνα της Τουρκίας

Σμήνος αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, Πηγή Hellas Journal




Ρεπορτάζ Hellas Journal, Γ.Σ.

Ιστορική στιγμή χαρακτηρίζεται από το Επιτελείο η ισχυρότατη παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο FIR Λευκωσίας και μάλιστα με ισχυρότατη παρουσία μεγάλων σχηματισμών οι οποίοι συνεργάζονται με τα Γαλλικά μαχητικά που έχουν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση Ανδρέας Πανανδρέου της Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός των δυο F-16 που έχουν βρεθεί από τις προηγούμενες ημέρες στην Κύπρο, ακόμη έξι μαχητικά του ίδιου τύπου πέταξαν από τη Σούδα και ξανά κάτω από τη μύτη της Τουρκικής αεράμυνας.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα 48ωρο όπου τα Μπλε φτερά φτάνουν στην Κύπρο και «ξεδοντιάζουν» την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Αυτή τη φορά μάλιστα η γαλανόλευκη κυμάτιζε στο ουραίο των Ελληνικών F-16 περίπου 3 ώρες στο FIR Λευκωσίας.

Ωστόσο όταν οι Τούρκοι αντιλήφθηκαν τον αυξημένο αριθμό αεροσκαφών που λάμβαναν μέρος στην άσκηση ΕΥΝΟΜΙΑ του νέου Ευρωπαϊκού άξονα, απέστειλαν τέσσερα F-16 για να παρενοχλήσουν τα Ελληνικά φτερά.

Οι Τούρκοι πιλότοι προφανώς αντιλήφθηκαν ότι με την παρουσία των Γάλλων δεν θα ήταν η καλύτερη απόφασή τους να προσεγγίσουν την περιοχή των ασκήσεων, νοτιοδυτικά της Πάφου και παρέμειναν μακριά. Όμως ο ενδοιασμός τους είχε να κάνει και με την παρουσία επιπλέον μαχητικών F-16 που είχαν στήσει καρτέρι, περιμένοντας ακριβώς αυτή την παρενόχληση.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος από τα ξημερώματα ήταν στο κέντρο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Δίπλα του ήταν ο Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και σε ανοιχτή γραμμή ο Αρχηγός ΑΤΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ο Α’ ΓΕΕΘΑ, στρατηγικά έχει αναπτύξει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις σε όλο το εύρος ευθύνης του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων θέτοντας τες σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παράλληλα οι κατευθύνσεις που έχει δώσει και εφαρμόζονται από τα Επιτελεία σε όλο το μήκος της Ελληνοτουρκικής μεθορίου, χερσαίας και θαλάσσιας, αναδεικνύουν την αποτρεπτική ισχύ που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η δεύτερη αποστολή των μαχητικών στην Κύπρο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα το οποίο εκπέμπεται από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία αντιλαμβάνεται ότι παρά τα όσα απειλητικά εκφράζει η Τουρκία, δεν είναι στην επιχειρησιακή θέση να κρατήσει μακριά τα μπλε φτερά από την αποστολή αυτή!

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η διάτρηση της τουρκικής αεράμυνας από την 336η Μοίρα «Όλυμπος»: Πως τα F-16 M έφτασαν στην Πάφο…

«Κόλαση» αερομαχιών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μετά την προσγείωση των F-16 στην Πάφο: Αναζητά το ατύχημα η Άγκυρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: