Δίκτυο στη Ρουμανία που εμφανιζόταν ψευδώς να ανήκει σε “υποστηρικτές του Τραμπ” εντόπισε το Facebook

File Photo: Το Facebook εντόπισε ένα δίκτυο που λειτουργούσε στη Ρουμανία και εμφανιζόταν ψευδώς να ανήκει σε “υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ” . EPA, LUONG THAI LINH




Το Facebook εντόπισε και εξάρθρωσε ένα δίκτυο αποτελούμενο από περίπου 120 λογαριασμούς, που λειτουργούσαν στην πλατφόρμα του και στο Instagram, προωθώντας την εκστρατεία επανεκλογής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη Ρουμανία.

Πολλοί από τους 35 λογαριασμούς στο Facebook και τους 88 στο Instagram εμφανίζονταν ψευδώς να ανήκουν σε Αμερικανούς πολίτες, υποστηρικτές του Τραμπ.

Το δίκτυο αυτό αναρτούσε περιεχόμενο για την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, παρουσιάζοντας τον να απολαμβάνει την υποστήριξη των Αφροαμερικανών, των χριστιανών και του συνωμοσιολογικού κινήματος Qanon.

Συνολικά, τον Ιούλιο, οι δύο πλατφόρμες κατέβασαν περισσότερους από 1.000 λογαριασμούς που χαρακτηρίστηκαν «μη αυθεντικοί» γιατί στόχευαν να παραπλανήσουν το κοινό για τους σκοπούς ή την προέλευσή τους. Το δίκτυο δεν είχε ευρεία διάδοση, καθώς μόνο 1.600 άλλοι λογαριασμοί ακολουθούσαν αυτές τις σελίδες στο Facebook και 7.200 στο Instagram.

«Δεν βρήκαμε αποδείξεις για τα κίνητρά τους, αν ήταν οικονομικά ή άλλα», σημείωσε ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, ο υπεύθυνος κυβερνοασφάλειας του Facebook, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Πρώτη σε τηλεθέαση την Τετάρτη η πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: Στη δεύτερη θέση η ΕΡΤ1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: