Δένδιας από Ισραήλ: Η παραβατικότητα της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για Αν. Μεσόγειο

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (Α) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu (Δ) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα, Ιερουσαλήμ, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ
Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την “ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει πως κατέστησε σαφές  στους Ισραηλινούς συνομιλητές του ότι “η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και σταθερότητα¨.

“Είχαμε επίσης την ευκαιρία να αναφερθούμε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και στον East Med. Ακόμα, στην οικονομική συνεργασία των χωρών μας και στις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές πλαίσιο είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άλλες χώρες της περιοχής” αναφέρει ο κ. Δένδιας, και καταλήγει:

“Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εμβαθύνονται, αναπτύσσονται. Τριάντα χρόνια μετά την αναγνώριση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη δημιουργία σχέσεων πλήρους διπλωματικής αναγνώρισης, οι σχέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ διανύουν την καλύτερη περίοδό τους”.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hella Journal στο GOOGLE NEWS

Διμερής συνεργασία και Ανατολική Μεσόγειος στο τραπέζι της επίσκεψης Δένδια στο Ισραήλ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: