Δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα από ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και άγρια βλάστηση κατέκαψε η φωτιά στο Πραστειό

Στάχτη δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων άφησε η πυρκαγιά στο Πραστειό. ΚΥΠΕ
Δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα από χαρουπόδεντρα, ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και άγρια βλάστηση κατέκαψε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, μεταξύ των χωριών Αυδήμου – Πραστειό στη Λεμεσό. Κτηνοτροφικά υποστατικά υπέστησαν επίσης ζημιές.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Κυριακής με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προβαίνουν στην τελική κατάσβεση εστιών της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια Ίκαρος και Πολύβιος, καθώς χρειάστηκε η εκκένωση τριών κατοικιών στο χωριό Πραστειό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο από Τμήμα Δασών, ένα από Τμήμα Θήρας και δέκα πτητικά μέσα.

Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά οφείλεται σε δύο εστίες που σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισαν από τον κύριο δρόμο Αυδήμου – Πραστειού και στην πορεία ενώθηκαν μεταξύ τους. Εκτιμάται ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, έτσι μέλη της υπηρεσίας άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις, για εντοπισμό των δραστών που δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που προκάλεσαν χθες την καταστροφική πυρκαγιά στα Κούκλια, Αρχιμανδρίτα και Δορά.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΚΥΠΕ, Μαρία Κωνσταντίνου
Λεμεσός, Κύπρος

 

Εκκενώνεται το χωριό Προαστειό, στην επαρχία Λεμεσού εξαιτίας της νέας πυρκαγιάς

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required