Χαρδαλιάς: Οι συνωμοσιολογίες για τον κορωναϊό μπορεί να αποβούν μοιραίες

File photo: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στους ελέγχους που πραγματοποιούνται τόσο στα σύνορα όσο και στο εσωτερικό της χώρας
αναφέρθηκε εκτενώς ο υφυπουργός Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωναϊού. Όπως επισήμανε ακολουθούνται διαφορετικά μοντέλα.

Οι δειγματοληψίες στο εσωτερικό γίνονται όπου υπάρχει υποψία για μεγάλη θετικότητα, στενές επαφές ή συρροές κρουσμάτων.

Σε ό,τι αφορά στα σύνορα της χώρας, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι οι έλεγχοι δεν είναι τυχαίοι, αλλά απόλυτα στοχευμένοι και πραγματοποιούνται με βάση τον αλγόριθμο που λαμβάνει υπόψη τη χώρα προέλευσης, την περιφέρεια, την ηλικία, αλλά και ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα. Επανέλαβε δε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα δεν οφείλεται στο άνογμα του τουρισμού, καθώς από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου έγιναν 360.206 έλεγχοι στις πύλες εισόδου και βρέθηκαν μόλις 723 επιβεβαιωμένα κρούσματα προσθέτοντας ότι «όπου υπήρχε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, κλείσαμε τα σύνορα».

Στο μεταξύ, απαντώντας στα σενάρια συνομωσιολογίας, ο  υφυπουργός Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισε ότι η Πολιτεία δεν κρύβει κρούσματα και από την αρχή υποστηρίζει τη σωστή ενημέρωση των πολιτών. «Λέμε ποια είναι η κατάσταση και ποια μέτρα λαμβάνονται. Οι αποφάσεις μας κρίνονται από όλους. Δεν αμφισβητούνται όμως τα ίδια τα στοιχεία, τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά από τα νοσοκομεία, εργαστήρια, κέντρα υγείας. Όπου υπάρχει πρόβλημα το λέμε καθαρά και παίρνουμε μέτρα για να προστατέψουμε τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, επισήμανε ότι πρόκειται για συνομωσίες με θανατηφόρα αποτελέσματα. «Υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια και μπορούν να αποβούν μοιραίες», κατέληξε.

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως: «Γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα του τουρισμού. Η έξαρση της πανδημίας δεν οφείλεται εκεί. Πήραμε τα απαραίτητα μέτρα όποτε χρειάστηκε και κλείσαμε τα σύνορα με τις χώρες που είχαν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Γίνονταν τεστ στα σύνορα και στις πύλες εισόδου στη χώρα.

Ο αλγόριθμος για όσους κάνουν τεστ στα σύνορα αξιολογείται από την ηλικία, τη χώρα προέλευσης του ταξιδιώτη, αλλά και τα πρόσφατα ταξίδια του. Δεν γίνεται τυχαία η επιλογή όσων υποβάλλονται σε τεστ».

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως είναι θετικό το πρόσημο στην Ελλάδα στην διαχείριση της πανδημίας: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σε καλό επίπεδο. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε όμως. Η επιστροφή από τις διακοπές και η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο στην διαχείριση της πανδημίας και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μαγιορκίνης αντί Τσιόδρα στην ενημέρωση: Σημάδια περιορισμού της έξαρσης, καθοριστική η μάσκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: