Bloomberg: Φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα η έκπληξη που υποσχέθηκε ο Ερντογάν

File photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τις απαραίτητες τουρκικές σημαίες στο πλάνο. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η Τουρκία ανακάλυψε ενεργειακά αποθέματα στην Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο, δήλωσαν δυο πηγές με άμεση γνώση του θέματος, αναφέρει το Bloomberg.

Δυο αξιωματούχοι μίλησαν λίγο αφότου ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να ανακοινώσει στους Τούρκους μερικά “καλά νέα” που θα οδηγήσουν το έθνος σε μια νέα εποχή. Στις ίδιες δηλώσεις υποσχέθηκε να συνεχίσει τις έρευνες στα νερά της Μεσογείου, γεγονός που τον έχει οδηγήσει σε αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γραφείο του Τούρκου Προέδρου αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, αναφέρει το Bloomberg.

Το μέγεθος και το βάθος της ανακάλυψης, και το κατά πόσον θα είναι εφικτό να εξαχθούν, παραμένει ασαφές.

Ο υπουργός Ενεργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι το γεωτρύπανο Φατίχ έχει αρχίσει την εξερεύνηση στην λεγόμενη  Tuna-1 ζώνη, η οποία βρίσκεται ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας στην Μαύρη Θάλασσα.

Η ανακάλυψη, προσθέτει το Bloomberg, έρχεται σε μια στιγμή υψηλών εντάσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία ψάχνει για αποθέματα πετρελαίου και αερίου στην αμφισβητούμενα ύδατα.

Πηγή; Bloomberg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Φωτογραφικό ντοκουμέντο του Hellas Journal από την φρεγάτα Kemal Reis μετά τη σύγκρουση με τη Λήμνος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: