Μπλόκο από τη Νιγηρία σε όσα κράτη δεν επιτρέπουν την είσοδο υπηκόων της

File photo: Συλλογή δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος για COVID-19. EPA,STR
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας θα απαγορεύει την είσοδο στους υπηκόους των χωρών οι οποίες δεν επιτρέπουν στους πολίτες της αφρικανικής χώρας να εισέρχονται εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, διεμήνυσε χθες ο νιγηριανός υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Χάντι Σιρίκα.

Η νιγηριανή κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιτρέψει ξανά τις διεθνείς πτήσεις την 29η Αυγούστου, για πρώτη φορά αφότου ανεστάλησαν τον Μάρτιο για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, και καταρτίζει τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα ως προς αυτό.

Ο Σιρίκα τόνισε σε αντιπροσώπους αερομεταφορέων και στελεχών ταξιδιωτικών πρακτορείων κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης μέσω Zoom αργά χθες βράδυ ότι θα επιβάλλονται αντίποινα στις αεροπορικές εταιρείες και τις χώρες που απαγορεύουν την είσοδο στους Νιγηριανούς.

Αν κάποια χώρα απαγορεύει την είσοδο σε υπηκόους και αεροσκάφη της Νιγηρίας συλλήβδην, θα εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα από τη νιγηριανή κυβέρνηση — «αυτό πρόκειται να γίνει», επέμεινε ο Χάντι Σιρίκα.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας εξήγησε ότι τα ενδεχόμενα μέτρα ανταπόδοσης είναι ζήτημα δικαιοσύνης για τους Νιγηριανούς. Οι αριθμοί των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό και των θανάτων εξαιτίας του σοβαρού οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού συστήματος που προκαλεί «δεν είναι ίδιοι με τους αριθμούς που βλέπουμε στην Ευρώπη», τόνισε και πρόσθεσε πως με τις απαγορεύσεις που επιβάλλουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «αισθανόμαστε ότι γίνεται διάκριση σε βάρος των πολιτών μας».

Επισήμως, στη Νιγηρία έχουν καταγραφεί 50.951 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 992 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορία απο Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λάγκος, Νιγηρία

Πλησιάζει τους 115.000 νεκρούς από κοροναϊό η Βραζιλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: