Αύριο “κληρώνει” για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Τα σενάρια, η ανησυχία και ο… μακρινός Δεκέμβρης

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη να επιβλέπει τη διαδικασία εξέτασης για κορωναϊού σε φοιτητές ιατρικής, στους χώρους του Συλλόγου την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020. Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας δίνει τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν τεστ για κορωνοϊό φοιτητές από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα. ΚΥΠΕ / STR




Σε ειδική τηλεδιασκέψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που παρακολουθεί την πορεία της πανδημίας και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα θα αποφασιστεί η τελική ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ωστόσο, η τελική απόφαση για το πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα εκπαιδευτήρια όλων των βαθμίδων θα γίνει γνωστή την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου με τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Την σχετική αισιοδοξία που φαίνεται να αντλούν οι ειδικοί από τον αριθμό των κρουσμάτων -ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ- καθώς παραμένει αφενός τριψήφιος, αλλά βαθμιαία μειώμενος, «εξουδετερώνει» η μη τήρηση όλων των απααρίτητων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής με μερίδες πολιτών για τον κορωναϊό. Και τέτοια παραδείγματα που εντείνουν την ανησυχία από… άτακτους που ενώ βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό, έκαναν διακοπές μακριά από τον τόπο της οφειλόμενης καραντίνας, όπως η περίπτωση της νεαρής από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη, του δικηγόρου από την Αθήνα στη Μύκονο, αλλά και το τελευταίο εν εξελίξει «κυνηγητό» της ΕΛΑΣ με τον 26χρονο που ενώ βρέθηκε θετικός στον ιό κατά την εξέτασή στον «Ευαγγελισμό»… αγνοείται.

Ωστόσο η σχετική εξίσωση με το άνοιγμα των σχολείων έχει πολλούς αγνώστους, ενώ δεν λείπουν και τα σχετικά καμπανάκια με γνώμονα το άνοιγμα τώρα των σχολικών μονάδων τώρα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα οδηγούν σε κάτι τέτοιο, καθώς ίσως αργότερα, σε περίπου τρεις μήνες ίσως απαιτηθεί να μπει -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- και νέο λουκέτο. Η άποψη του Καθηγητή Σύψα διόλου απαρατήρητη επ΄ αυτού δεν μπορεί να περάσει.

Παράλληλα, η ανησυχία των ειδικών εντείνεται και δεν είναι λίγοι αυτοί που δηλώνουν πως περιμένουν και νέα αύξηση των κρουσμάτων λόγω και της επιστροφής και των αδειούχων του δεύτερου κύματος του Αυγούστου. Σε αυτό των πλαίσιο στο τρέχον Σαβαβτοκύριακο ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ελέγχους για κορωναϊό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για τους επιβάτες των πτήσεων από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Πάρο.

Επίσης ο προβληματισμός όλων ενισχύεται και από την πορεία της πανδημίας παγκοσμίως, καθώς τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια και οι θάνατοι τις 843.000 – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ- οι αντιδράσεις την ίδια ώρα γιγαντώνονται σε πολλές χώρες αφού «επιστρέφουν» μέτρα με τις… συνταγές του Μαρτίου.

HJ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Απόβαση 26 Τούρκων πολιτών στη Χίο: Ήρθαν με σκάφη, στα οποία ύψωσαν την ελληνική σημαία-Ζητούν άσυλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: