Περίεργες πληροφορίες για “απόλυτη κλιμάκωση” αλλά και για “μερική αλλαγή πορείας” του Oruc Reis…

File Photo: Το ερευνητικό Oruc Reis συνοδεύεται από την τουρκική φρεγάτα με το ίδιο όνομα. EPA, TURKISH DEFENCE MINISTER
Ρεπορτάζ HELLAS JOURNAL

Ξαφνική αλλαγή πορείας από το τουρκικό γεωτρύπανο Oruc Reis διαπιστώθηκε μετά τις 8.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και η κατεύθυνσή του ήταν βορειοανατολική ανατολική. Όμως, φαίνεται πως επρόκειτο για “κίνηση τακτικής”, καθώς φαίνεται ότι ξεκίνησε τις έρευνες και τη συλλογή πληροφοριών.

Ταυτόχρονα ασφαλείς πηγές της Hellas Journal έκαναν λόγο για μικρή “αραίωση δυνάμεων” στην επίμαχη περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex, ενώ άλλη πηγή μας ενημέρωσε ότι τα πλοία της Τουρκίας που βρίσκονταν στο Αιγαίο είχαν και αυτά λάβει εντολές και κατευθύνονταν πιο κοντά στα παράλια. Αργότερα και αυτές οι κινήσεις ανατράπηκαν.

Κανείς δεν γνωρίζει αυτή την ώρα (10 μ.μ. ώρα Ελλάδος) με βεβαιότητα ποιες είναι οι τελικές προθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, αλλά από τις ενδείξεις που διαφαίνονται είναι ότι παίζει ένα παιγνίδι για να θολώσει τα νερά. Άλλη πηγή πρόβλεψε ότι η Αθήνα και η Άγκυρα εισέρχονται στην “απόλυτη κλιμάκωση”…

Πάντως, την ίδια ώρα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας συγκλήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ.) υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι είναι μια προγραμματισμένη συνεδρίαση προκειμένου να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να διερευνηθεί αν απαιτείται κάποια αλλαγή στο σχεδιασμό των δυνάμεων μας.

Ταυτόχρονα από την πλευρά της Τουρκίας δόθηκε στη δημοσιότητα νέο βίντεο που φαίνεται το ερευνητικό σκάφος αλλά χωρίς να έχει απλωμένα καλώδια με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα οι Τούρκοι: Ενόχλησαν και σε άλλα σημεία του Αιγαίου…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal