Αργεντινή: Έσπασε το φράγμα των 10.000 κρουσμάτων σε 24 ώρες, στους 276 οι νεκροί

Ένας άντρας θερμαίνει φαγητό έξω από σπίτια σε ένα κομμάτι γης στην πόλη της Γκέρνικα, 30 χλμ. Από την πόλη του Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, 20 Αυγούστου 2020 (Έκδοση 25 Αυγούστου 2020). Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι ζουν σε σκηνές και επισφαλή σπίτια από χαρτόνι σε ένα κομμάτι γης στην πόλη της Γκέρνικα. Ο σφετερισμός της γης και των ακινήτων είναι ένα ιστορικό φαινόμενο στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, η πιο πυκνοκατοικημένη και πλουσιότερη στη χώρα, η οποία επιστρέφει σε αύξηση μετά από ένα σπάσιμο καραντίνας εν μέσω της οικονομικής κρίσης που η Αργεντινή έχει παρασύρει για περισσότερα από δύο χρόνια, με αυξανόμενα ποσοστά φτώχειας. EPA / JUAN IGNACIO RONCORONI
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 10.550 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων μέσα σε μια μέρα ως αυτό το στάδιο, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 370.188, καθώς η χώρα δυσκολεύεται να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού την ώρα που προσπαθεί να επανεκκινήσει σταδιακά την οικονομία της, η οποία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και κρίση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καταγράφηκαν ακόμη 276 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 το ίδιο διάστημα, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 7.839 ως αυτό το στάδιο.

Η χώρα, σημαντική παραγωγός σιτηρών, επέβαλε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τον Μάρτιο, που αρχικά συνέβαλαν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως πλέον μοιάζει να πλησιάζει ταχύτατα άλλες χώρες της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής που έχουν υποστεί πολύ βαρύτερα πλήγματα, όπως η γειτονική Χιλή.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είναι εδώ και καιρό το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας, καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων και θανάτων από κάθε άλλη στον κόσμο. Η οικονομία της περιφέρειας αναμένεται να δεχθεί επίσης βαρύ χτύπημα φέτος, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες παρέτεινε την ισχύ των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες, της πρωτεύουσας, ως τα τέλη του Αυγούστου. Στην περιοχή της πρωτεύουσας καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις από τον κορονοϊό στη χώρα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Πάνω από 3,7 εκατομμύρια κρούσματα κορωναϊού στη Βραζιλία: 117.000 οι νεκροί

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: