Ανεξέλεγκτος και επικίνδυνος ο Ερντογάν: Προαναγγέλλουν τρίτη παράνομη navtex για το Oruc Reis

File Photo: Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis». EPA, TURKISH DEFENCE MINISTER / HANDOUT




Ρεπορτάζ HELLAS JOURNAL

Με ένα δημοσίευμα στην ελεγχόμενη από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν Yeni Safak η Τουρκία προαναγγέλλει από σήμερα το πρωί ότι το Oruc Reis δεν θα φύγει από την περιοχή και δεν θα σταματήσει τις έρευνες.

Η δεύτερη παράνομη navtex με την οποία επεκτάθηκε η αρχική λήγει σήμερα 27 Αυγούστου το βράδυ. Και όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα επεκταθεί για μια ακόμη φορά.

Φυσικά οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος είναι αστείοι καθώς αναφέρεται ότι αυτό γίνεται λόγω της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης.

Προφανώς εννοούν ότι η Ελλάδα πρώτον διαμαρτύρεται και δεύτερον δεν τους έχει επιτρέψει να κόβουν βόλτες ανενόχλητοι μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως θα ήθελαν.

Πάντως το πρωί της Πέμπτης, το Oruc Reis κινείται εντός της παράνομης navtex και εντός της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Προφανώς τηρείται στάση αναμονής ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων.

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα της Safak η συνέχεια των ερευνών θα γίνει νότια του Καστελόριζου και δυτικά της Ρόδου.

Δείτε το δημοσίευμα της Yeni Safak ΕΔΩ

ΕΠΙΣΗΣ: Με τίτλο κανένα βήμα πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο! Το Oruç Reis δεν θα επιστρέψει, η τουρκική εφημερίδα Sabah γράφει ότι “οι ερευνες του Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο λήγουν σήμερα (27 Αυγούστου), σύμφωνα με την ανακοινωθείσα Navtex”.

“Ωστόσο”, σημειώνει, το σεισμικό ερευνητικό πλοίο σχεδιάζεται να παραμείνει στην περιοχή με νέα ανακοίνωση Navtex, λόγω της στάσης της Ελλάδας, η οποία σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης» γράφει προκλητικά η τουρκική εφημερίδα και προσθέτει οτι «Το έργο του που ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου θα επεκταθεί νότια του καστελόριζου και δυτικά της Ρόδου.

Αποκαλυπτήρια σήμερα για το πλαίσιο κυρώσεων ΕΕ κατά Τουρκίας: Σκληρή στάση αναμένει η Αθήνα

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετά τις αήθεις δηλώσεις Ερντογάν την Τετάρτη που ουσιαστικά απειλούσαν με πόλεμο την Ελλάδα όλα κινούνται στην κόψη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Μπιτλή, για την 949η επέτειο της Μάχης του Μαλατζγκρίτ, εξαπέλυσε μεταξύ άλλων ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, λέγοντας πως “δεν παίρνει μαθήματα από το παρελθόν” και αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, είπε: “Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο στρατιωτικά”, απείλησε αδιάντροπα.

Έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι “η Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο, στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται».

«Δεν θα υποχωρήσουμε. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα σε πολιτικό, κλπ. επίπεδο», διεμήνυσε.

Εκτός κάθε ορίου ο εθνικιστής Ερντογάν: Ευθεία πρόκληση για την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: