Αναβάλλεται ο τελικός κυπέλλου λόγω κρούσματος covid: “Στον αέρα” και το πρωτάθλημα

Οπαδοί του Ολυμπιακού στις κερκίδες. Photo via Facebook, @OlympiacosFC




Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού Μάξι Λοβέρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο προγραμματισμένος για την Κυριακή (30/8, 21:00) τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να αναβληθεί, λόγω του συγκεκριμένου κρούσματος.

Μετά από αυτό το γεγονός, οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές πρέπει βάσει πρωτοκόλλου να τεθούν σε 48ωρη καραντίνα και να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ, ενώ ο Λοβέρα θα τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, αφού είναι θετικός.

Πλέον, η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ θα συνεδριάσει σήμερα Κυριακή για να βρει νέα ημερομηνία για τον τελικό, ωστόσο οι συνθήκες που θα κατέβουν οι δύο φιναλίστ ενδέχεται να αλλάξουν δραματικά, αφού οι δύο ομάδες δεν θα παίξουν με τα περσινά τους ρόστερ (όπως όριζε η διαταγή της ΟΥΕΦΑ για παιχνίδια που θα διεξάγονταν μέχρι τις 31 Αυγούστου), αλλά με τα φετινά, κάτι που λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς (κυρίως), αλλά και του Μάσιμο Καρέρα.

  • Το θετικό δείγμα στο τεστ του κορωνοϊού στον Μάξι Λοβέρα, δεν οδηγεί μόνο τον τελικό κυπέλλου σε αναβολή, αλλά κάνει άνω – κάτω όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο τελικός κυπέλλου δεν πρόκειται να διεξαχθεί μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι οι ανοιχτές ημερομηνίες είναι ελάχιστες, όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ σκέφτεται πολύ σοβαρά να αναβάλει την σέντρα του πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου και να ορίσει για εκείνη την ημέρα τον τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Μόνο που η ιστορία έχει και συνέχεια. Το ΟΑΚΑ κλείνει την Δευτέρα για έργα και πλέον η έδρα του τελικού μετατίθεται για μία ακόμα φορά. Κι όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ σκέφτεται πολύ σοβαρά να επιστρέψει στην λύση της Ριζούπολης που είναι πια το απόλυτο φαβορί για να φιλοξενήσει τον τελικό κατά πάσα πιθανότητα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από sdna.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για Αθλητισμό

Στον αέρα ο τελικός του UEFA Super Cup, διότι η Ουγγαρία κλείνει τα σύνορα λόγω κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: