Αμετανόητοι: Οι Βρετανοί τουρίστες προτιμούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους παρά να φορούν μάσκα

Στιγμιότυπο από τη δύση του ηλίου στο Ναύπλιο, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση YouGov, προκύπτουν αρνητικές ειδήσεις και αβεβαιότητα για τους περιορισμούς λόγω Covid καθώς οδηγούν σε ακυρώσεις και απολύσεις, αναφέρει η εφημερίδα Guardian, σε κείμενο της Antonia Wilson.

Οι περισσότεροι παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου θα ακύρωναν διακοπές αν έπρεπε να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους στο πλαίσιο ταξιδιού, σύμφωνα με νέα έρευνα του YouGov που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα:  διαπιστώθηκε ότι τα δύο τρίτα των ατόμων (65%) θα ακύρωναν το ταξίδι εάν οι μάσκες ήταν υποχρεωτικές παντού, το 43% θα ακυρώσει ακόμη και αν είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους, ενώ το 70% θα ακυρώσει τις διακοπές εάν έπρεπε να μπει σε καραντίνα κατά την επιστροφή.

Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αντιμετωπίζει ακυρώσεις και απολύσεις, μετά την κατάργηση της Ισπανίας από τη λίστα ταξιδιωτικών διαδρόμων της βρετανικής κυβέρνησης στις 26 Ιουλίου. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (World Travel and Tourism Council –WTTC) έχει προβλέψει απώλειες 3 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε ολόκληρο τον τουριστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου με  τους «μη συντονισμένους» περιορισμούς που αποτρέπουν τους ταξιδιώτες.

Η έρευνα διαπίστωσε, επίσης, ότι το 93% θα προχωρήσει σε ακυρώσεις εάν απαιτείται καραντίνα κατά την άφιξη στον προορισμό των διακοπών τους. Οι κανόνες σχετικά με τα μέτρα καραντίνας και τις μάσκες διαφέρουν από χώρα σε χώρα και μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, καθώς οι εξάρσεις της πανδημίας σε ορισμένες περιοχές έχουν ως αποτέλεσμα την επαναφορά περιορισμών και μέτρων ασφαλείας. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους μάσκα ανά πάσα στιγμή και να είναι έτοιμοι να την φορούν σε δημόσιους χώρους και σε ορισμένα ξενοδοχεία.

Σε ολόκληρη τη Γαλλία, μπορούν να επιβληθούν τώρα πρόστιμα επειδή δεν γίνεται χρήση  μάσκας σε μέρη όπως πάρκα, αγορές και κέντρα πόλεων. Η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους και καταστήματα. Το Βέλγιο, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Τουρκία έχουν επίσης καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε πολλούς δημόσιους χώρους, αλλά η εφαρμογή του μέτρου και τα πρόστιμα διαφέρουν. 

Στην Ολλανδία, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο στις δημόσιες συγκοινωνίες και το ίδιο ισχύει στην Πορτογαλία, στην Ελβετία και στην Ελλάδα – η Ελλάδα απαιτεί επίσης τη χρήση μάσκας σε ιατρικές εγκαταστάσεις και ανελκυστήρες, ενώ «συνιστάται» μόνο σε διάφορους δημόσιους χώρους.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Σκανδιναβίας, της Εσθονίας και της Τσεχίας, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά συνιστώνται τις περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση.

ΠΗΓΗ: UK tourists would rather cancel a trip than enter quarantine or wear masks

Βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο κύμα κορωναϊού λέει ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: