Άμεση στήριξη του λαού του Λιβάνου δηλώνει η Κύπρος: Τραυματίσθηκε η επιτετραμμένη της Πρεσβείας

File photo: Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες που προκάλεσε η μεγάλη έκρηξη που έπληξε την περιοχή του λιμανιού της Βηρυτού. 4 Αυγούστου 2020. ΕPA, WAEL HAMZEH
Την ετοιμότητα για στήριξη με κάθε τρόπο του “φίλου λαού” του Λιβάνου στη δύσκολη αυτή στιγμή της καταστροφικής έκρηξης, εκφράζει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και κάθε ετοιμότητα για στήριξη με κάθε τρόπο του φίλου λαού του Λιβάνου στη δύσκολη αυτή στιγμή της καταστροφικής έκρηξης . Οι σκέψεις μας είναι μαζί σας», γράφει στο tweet του ο Πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά του, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην Κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου και ιδιαίτερα στις οικογένειες όλων αυτών που πέθαναν στις εκρήξεις.

«Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου προς την Κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα στις οικογένειες όλων αυτών που πέθαναν στις τραγικές εκρήξεις της Βηρυτού. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Είμαστε σε ετοιμότητα να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη», γράφει στο tweet του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ζημιές στην κυπριακή Πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία στη Βηρυτό, μία τραυματίας

Ζημιές προκλήθηκαν από τις δύο εκρήξεις στην κυπριακή Πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία, ενώ τραυματίστηκε, όχι σοβαρά, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και απαντώντας σε ερωτήσεις ο Σερζ Μπου Σάμρα, υπάλληλος της Πρεσβείας, ανέφερε ότι έχουν προκληθεί ζημιές στο κτήριο της Πρεσβείας και την πρεσβευτική κατοικία, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί η έκτασή τους.

Σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει τραυματίες απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι έχει τραυματιστεί, όχι σοβαρά, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS
Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ξεκαθαρίζει την θέση το Ισραήλ: Διαβεβαιώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εκρήξεις στη Βηρυτό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required