Άλλα 14 κρούσματα με κορωναϊό στην Κύπρο: Συνολικά οι θετικοί έφτασαν στους 1.332

File Photo: Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,332. ΚΥΠΕ




Δεκατέσσερα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από σύνολο 3,813 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων με κορωναϊό ανέρχεται στα 1,332.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα 5 θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν από 117 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Από 60 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Το ένα εκ των δύο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Από 641 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα.

Όπως αναφέρει διευκρινιστικά το Υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως:

Τα 5 από ιχνηλάτηση, εκ των οποίων το ένα ( 1) είναι από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τα 3 άτομα εντοπίστηκαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και συνδέονται με την αλυσίδα του hens party και είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Συνολικά με τα σημερινά, η αλυσίδα έχει 13 κρούσματα.

Το ένα (1) άτομο είναι από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και συνδέεται με την αλυσίδα του pool party. Δεν έχει συμπτώματα. Με το σημερινό τα κρούσματα της αλυσίδας ανήλθαν στα έξι.

Το 5ο άτομο έκανε το τεστ ιδιωτικά, είναι επαφή συναδέλφου του και δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Τα 2 είναι παραπομπή από Προσωπικό Ιατρό, εκ των οποίων το 1 έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό. Συγκεκριμένα, το 1 άτομο έχει ταξιδιωτικό ιστορικό στην Πάρο. Επέστρεψε στην Κύπρο στις 10 Αυγούστου, ανέπτυξε συμπτώματα στις 12 του μήνα και παραπέμφθηκε από τον Προσωπικό της Ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Το 2ο άτομο παραπέμφθηκε στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας λόγω συμπτωμάτων.

Τα 7 κρούσματα προέκυψαν μετά την υποβολή σε διαγνωστική εξέταση ιδιωτική πρωτοβουλία, εκ των οποίων το 1 έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Συγκεκριμένα, το 1ο άτομο υπεβλήθηκε σε τεστ ενόψει χειρουργικής επέμβασης σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο.

Το 2ο άτομο έκανε το τεστ ιδιωτικά και δεν παρουσιάζει συμπτώματα.
Το 3ο άτομο, επίσης, δεν παρουσιάζει συμπτώματα και υποβλήθηκε στο τεστ διότι το ζήτησε ο εργοδότης.

Το 4ο άτομο έχει συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά. Έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στην Ρόδο στις 11 Αυγούστου και ανέπτυξε συμπτώματα στις 14 του μήνα.

Το 5ο άτομο είναι ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα Όλυμπος Ξυλοφάγου που ανακοινώθηκε και το πρωί από την ΚΟΠ και έκανε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων.

Το 6ο άτομο υποβλήθηκε στο τεστ ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων.

Το 7ο άτομο παρουσίασε, επίσης, συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,490 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 1,454 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 4 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 47 εργαστηριακές εξετάσεις.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένουν νοσηλευόμενοι τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Μαίνεται πυρκαγιά στην Επισκοπή Λεμεσού στα όρια των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: