Αυστηρή προειδοποίηση Ιατρικού Συλλόγου για “επιστημονικά” fake news για κορωναϊό

File photo: Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης των τριών διορισμένων γιατρών- πραγματογνωμόνων, δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ιατρική πράξη που να αναστρέψει την κατάληξη που είχε το παιδί. amna_news




Τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα για τη διασπορά του κορωναϊού αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά την χθεσινή του συνεδρίαση.

Τονίστηκε η ανάγκη διενέργειας όσο το δυνατόν περισσότερων διαγνωστικών τεστ σε κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα σε όσους έχουν επιστρέψει από προορισμούς με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και εργάζονται σε επαγγελματικούς χώρους που μπορούν να συντελέσουν στη διασπορά του ιού.

Έγινε, επίσης, αναφορά στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συνέβαλε σημαντικά στην αναχαίτιση της επιδημίας και επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική.

Επίσης συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης του ΙΣΑ, για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασπορά του ιού.

  • Παράλληλα τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που παραπληροφορούν το κοινό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, διασπείροντας απόψεις για την επιδημία που δεν συνάδουν με τα επιστημονικά δεδομένα.

«Οι τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Θα πρέπει να δείξουμε ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα, για να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα μας και να προστατέψουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συμπολίτες μας. Με ομοψυχία και ενότητα θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Ρωσία: Το αργότερο αρχές Νοεμβρίου η πρώτη παρτίδα εμβολίου για τον covid, από το κέντρο “Βέκτορ”

 

 

 

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: