69.160 νέα κρούσματα του κορωναϊού στις ΗΠΑ, 1.442 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες: 153.268 νεκροί συνολικά

FILE PHOTO: Εξετάσεις για τον κορωναϊό γίνονται σε όλη την Αμερική καθώς η πανδημία επιστρέφει δριμύτερη. Το στιγμιότυπο είναι από το Μαϊάμι της Φλόριντα.. EPA, CRISTOBAL HERRERA




Περισσότεροι από 1.442 νέοι θάνατοι λόγω κορονοϊού καταγράφηκαν την Παρασκευή στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή ημέρα κατά την οποία καταγράφονται περισσότεροι από 1.200 θάνατοι στις ΗΠΑ λόγω της επιδημίας covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να φτάνει πλέον τις 153.268.

Παράλληλα σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν και 69.160 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αριθμός που παρουσίασε μικρή μείωση σε σχέση με την Πέμπτη.

Από την αρχή της επιδημίας έχουν διαγνωστεί στις ΗΠΑ περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια μολύνσεις από covid-19.

H ανησυχία στη Φλόριντα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με την πολιτεία να καταγράφει χθες 257 νέους θανάτους από κορονοϊό, αριθμό ρεκόρ για ένα 24ωρο. Εξάλλου στην πολιτεία αυτή έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 470.000 κρούσματα και πλέον η Φλόριντα ξεπερνά σε μολύνσεις τη Νέα Υόρκη, η οποία ήταν το επίκεντρο της επιδημίας την άνοιξη.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Εκατοντάδες παιδιά προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό σε κατασκήνωση στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), μία ακόμη απόδειξη ότι τα παιδιά και μολύνονται από την covid-19 και τη μεταδίδουν.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ανεύθυνοι: Μολύνθηκαν εκατοντάδες παιδιά από τον κορωναϊο σε κατασκήνωση στην Τζόρτζια των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: