15 χρόνια από το αεροπορικό δυστύχημα της “Ήλιος”: Τελέστηκαν στο Παραλίμνι τα μνημόσυνα των νεκρών

File Photo: Φωτογραφίες των αδικοχαμλενων νεκρών του αεροπορικού δυστυχληματος της “Ήλιος”. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ




Τελέστηκαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, τα μνημόσυνα των 16 ατόμων από το Παραλίμνι που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου 2005, όταν το αεροπλάνο της εταιρείας «Ηλιος» στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη στο Γραμματικό Αττικής.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη στην παρουσία συγγενών, φίλων και συνδημοτών των 16 θυμάτων, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Αυγουστίνου Κκαρά, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ερευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος.

Λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού η κατάθεση στεφάνων έγινε στην εκκλησία.

Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος, εκ μέρους του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, εκ μέρους του Δημάρχου Παραλιμνίου ο αντιδήμαρχος Αβράμης Μουλαζίμης, εκπρόσωποι των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ, εκπρόσωποι του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Αρχηγού του ΓΕΕΦ και εκπρόσωποι του Δήμου Δερύνειας και της Σχολικής Εφορίας Παραλιμνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση HCY522, επέβαιναν 121 άτομα, 115 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος.

ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μνημόσυνο για τον Ισαάκ και τον Σολωμού: 24 χρόνια από τον άγριο Αύγουστο του 1996

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: