Ξεπέρασε και η Αργεντινή τους 3.000 νεκρούς ενώ μετρά και 165.000 κρούσματα με COVID-19

File photo: Γιατρός εξετάζει ασθενείς σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, 22 Ιουλίου 2020. EPA/Juan Ignacio Roncoroni




Ξεπέρασε το επίπεδο των 3.000 ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19 στην Αργεντινή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα περιορισμού.

Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 3.059 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 αφότου άρχισε να εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην επικράτεια της Αργεντινής, τους 121 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 164.403, με τον εντοπισμό 4.890 νέων κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μία ημέρα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 1.002, με το ποσοστό πληρότητας σε εθνική κλίμακα στο 54,2% και στο 63,5% μόνο στην περιφέρεια του Μπουένος Άιρες.

Μολονότι στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της εντοπίζεται το 90% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για έξαρση της πανδημίας στις περισσότερες επαρχίες της χώρας.

Στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες άρχισε μια προοδευτική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, που θεωρητικά θα αρθούν την Κυριακή 2 Αυγούστου.
Η χαλάρωση μεταφράστηκε στην επαναλειτουργία εμπορικών καταστημάτων και βιομηχανιών και την επανέναρξη κάποιων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Η άθληση και η προσέλευση σε χώρους λατρείας επιτρέπονται εξάλλου εκ νέου.
Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού τα οποία είχαν επιβάλει οι αρχές στο Μπουένος Άιρες και την περιφέρειά του, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι, ήδη είχαν χαλαρώσει προτού επιβληθούν εκ νέου, από την 1η ως τη 17η Ιουλίου, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων μόλυνσης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

23.384 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωναϊό στη Βραζιλία σε 24 ώρες: 2.442.375 συνολικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: