Ξεκινά ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας; Περιμένουμε τους Έλληνες στην Άγκυρα τις επόμενες μέρες, λέει ο Ακάρ

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ ομιλεί για επικείμενη ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα. Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Για επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου στην Άγκυρα μέσα στις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο των συζητήσεων και των επαφών, σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία όπου οι Τούρκοι απειλούν με κάθε τρόπο σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, έκανε λόγο ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

“Περιμένουμε να συναντηθούμε με τους Έλληνες γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα με αυτές και παρόμοιες συναντήσεις. Το έργο μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση.”, είπε ο Ακάρ, στο πλαίσιο δηλώσεων για τη σημερινή ημέρα όπου στην Τουρκία τιμάται η “Γιορτή της Θυσίας”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, ο Ακάρ μετέβη χθες στην Αδριανούπολη συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ και τους διοικητές του στρατού ξηράς,της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Ο Ακάρ και οι Τούρκοι στρατηγοί μετέβησαν στο τζαμί Σελεμίγε για να προσευχηθούν και εξερχόμενος ο τούρκος υπουργός Αμυνας μίλησε στους δημοσιογραφους.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Ακάρ και το επιτελείο του πραγματοποίησαν επιθεώρηση στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, αλλά και σε στρατεύματα στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ο Ακάρ σημείωσε επίσης ότι οι δραστηριότητες των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

Συνεχίζουμε να κάνουμε τα καθήκοντά μας με την έμπνευση που λαμβάνουμε από αυτόν. Έχουμε παρακολουθήσει τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, αυτό που έχουμε δει, ότι οι φίλοι μας έχουν επιτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντά τους με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα, οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. ”

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Αγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Ωστόσο επανέλαβε, την πάγια θέση της Άγκυρας ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Τόση λαχτάρα να προσεύχονται σε χριστιανικό ναό; Γέμισε και για το μπαϊράμι η Αγία Σοφία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: